Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« kdy: Leden 16, 2012, 13:51:11 » |
|
Znáte to, dočtete se, které filmy a knihy vás nesmí minout, najdete i seznam pochutin, které prostě musíte ochutnat. Ale porkmy, skutečné kulinární výzvy, ty nikdo nesesumíroval. Snad pro ten mírný nádech závazku. Podaří se nám sestavit 100 nejdůležitějších jídel, které nadšená hospodyňka musí uvařit, aby mohla před Boží tváří stanout s lehkým srdcem?
Vykopávám - už dlouho se připravuju na hovězí wellington.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Leden 16, 2012, 15:05:45 » |
|
Ale i klasická svíčková je hóch kuzíne  Tu chci umět exelentně! Domácí knedlík podmínkou 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Leden 16, 2012, 15:37:42 » |
|
Makinko, k+ za nádherné téma. Co moučníky, počítáš je taky? Ale moc ráda bych lege artis udělala vídeňský řízek, jak k tomu potřebuješ ty čtyři různé pánve, telecí masíčko a máslo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
olu
Junior sous chef

Bodů: 381
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Leden 16, 2012, 16:24:15 » |
|
Makinko, k+ za nádherné téma. Co moučníky, počítáš je taky? Ale moc ráda bych lege artis udělala vídeňský řízek, jak k tomu potřebuješ ty čtyři různé pánve, telecí masíčko a máslo  Jéje, proč 4 různé pánve? :-O Přiznám se, že co se hóch kuchyně týče, jsem totální lůzr. Ale zrovna jsme myslela na to, že musím zkusti soufflé. S tím přišel kupodivu brácha. Dovezl mi několik čokolád Lindt a já jééé a děkuji a on mě zpražil: To je na soufflé, co mi musíš udělat:-)) Už je to hodně dlouho, ale jen co skončí zkoušky, vrhnu se na to! Oba si to po tom učení zasloužíme.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Leden 16, 2012, 16:54:02 » |
|
CHLEBA, prece.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Leden 16, 2012, 17:46:30 » |
|
Vykopávám - už dlouho se připravuju na hovězí wellington.
Jak to víš, že jsem se zrovna včera koukala na recept? Spolu s přísunem kvalitního hovězího roste sebevědomí a laťka se nastavuje výš. Ale určitě ještě najdu něco víc hóch
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Leden 16, 2012, 17:55:24 » |
|
... a creme brelee. Chci tu pistoli na závěrečnou krustu jako v Hell´s kitchen 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1736
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Leden 16, 2012, 18:28:35 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Leden 16, 2012, 18:38:52 » |
|
wellington je uzasna vec, vzdy dokaze nadchnout spolustolovniky a nejlepsi je stejne ze srnciho hrbetu (oboji dle G. Ramsey). Momentalne nemam nic, co bych chtela v kuchyni pokorit - snad jen tu momentalni nenapaditost, ale kdyz ony ty potvory maly nic nechteji nez cervenou omacku 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Leden 16, 2012, 20:36:18 » |
|
což o to, pro domácí potřebu jde krustička udělat i pod grilem, ale ta pistole .. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Leden 16, 2012, 21:38:37 » |
|
Já taky vídeňský řízek. Telecí mám. Ale úplně by mi stačilo: celé dopoledne vařím složité menu, sklenka vína, pohoda, klid, rodina si vše tiše vychutná až po závěrečný nadýchaný moučník, probíhá příjemná konverzace... A pak se probudím. Ale abych nebyla OT - ten řízek, opravdové rizoto a panacottu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Leden 16, 2012, 22:01:13 » |
|
Přemýšlela jsem o tom po cestě z práce, teď jsem to zkonzultovala i s dcerou a obě se přikláníme k chlebu. Opravdu dobrému, ze kterého by byly dobré i topinky a nelepily by se na zuby, což je většinou můj poslední test jinak dobrého chleba. Z Evky to vylítlo zcela spontálně, pak chvilku uvažovala nahlas o rostbífech a stejcích, ale nakonec potvrdila chleba. Drahý pravil, že on by si jako tu nejdůležitější činnost představoval něco úplně jiného, tak jsme ho vyřadily z ankety pro naprosté nepochopení anketní otázky. Synek si nalil další vrchovatou misku thajské polévky a zmizel, aniž se k problému vyjádřil.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Leden 16, 2012, 22:45:40 » |
|
Já taky vídeňský řízek. Telecí mám. Ale úplně by mi stačilo: celé dopoledne vařím složité menu, sklenka vína, pohoda, klid, rodina si vše tiše vychutná až po závěrečný nadýchaný moučník, probíhá příjemná konverzace... A pak se probudím. Ale abych nebyla OT - ten řízek, opravdové rizoto a panacottu.
Tak rizoto a pannacottu si muzu odskrtnout, zbyva jich 98. Nebo 97 a pul, chleba jeste nepovazuju za uplne zvladnuty. Prihazuju michana vajicka. Ta SPRAVNE udelana.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Leden 16, 2012, 23:11:44 » |
|
Makinko, k+ za nádherné téma. Co moučníky, počítáš je taky? Ale moc ráda bych lege artis udělala vídeňský řízek, jak k tomu potřebuješ ty čtyři různé pánve, telecí masíčko a máslo  Jéje, proč 4 různé pánve? :-O Přiznám se, že co se hóch kuchyně týče, jsem totální lůzr. Ale zrovna jsme myslela na to, že musím zkusti soufflé. S tím přišel kupodivu brácha. Dovezl mi několik čokolád Lindt a já jééé a děkuji a on mě zpražil: To je na soufflé, co mi musíš udělat:-)) Už je to hodně dlouho, ale jen co skončí zkoušky, vrhnu se na to! Oba si to po tom učení zasloužíme. Olu, viděla jsem to v TV, už dost dávno. Jen ty čtyři pánve mi utkvěly a ta noblesa a lákavost.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|