Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 20:10:59 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 [2] 3 4   Dolů
Tisk
Autor Téma: 100 jídel, která musíte uvařit než zemřete  (Přečteno 1009 krát)
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #15 kdy: Leden 17, 2012, 09:44:59 »

Já taky vídeňský řízek. Telecí mám. Ale úplně by mi stačilo: celé dopoledne vařím složité menu, sklenka vína, pohoda, klid, rodina si vše tiše vychutná až po závěrečný nadýchaný moučník, probíhá příjemná konverzace... A pak se probudím. Ale abych nebyla OT - ten řízek, opravdové rizoto a panacottu.

Tak rizoto a pannacottu si muzu odskrtnout, zbyva jich 98. Nebo 97 a pul, chleba jeste nepovazuju za uplne zvladnuty.

Prihazuju michana vajicka. Ta SPRAVNE udelana.
Jak se správně míchají vajíčka? Úsměv
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1736

« Odpověď #16 kdy: Leden 17, 2012, 12:12:08 »

Pomalu Úsměv Zahřeješ, dáš bokem, zahřeješ, dáš bokem, zahřeješ, dáš bokem ... a celou dobu mícháš Úsměv
Musí to mít konzistenci "sople", nevysušené ...
Zaznamenáno

Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #17 kdy: Leden 17, 2012, 22:22:04 »

Pomalu Úsměv Zahřeješ, dáš bokem, zahřeješ, dáš bokem, zahřeješ, dáš bokem ... a celou dobu mícháš Úsměv
Jo, sopel, to bych si hned pošmákla Škleb

V tomto jsme asi totálně mimo, protože já míchaná vajíčka ráda vysušená. Ale tak každému co jeho jest. Někdo si zasoplí, někdo seschne... (já z toho přirovnání fakt nemůžu, přitom je tolik výstižné! Mrknutí)
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #18 kdy: Leden 18, 2012, 11:29:39 »

Myslím, že na delší dobu mně přešla chuť na míchaná vajíčka  Kroutím očima
Takhle jsem nad jídlem nikdy nepřemýšlela, vařím prostě to, co se mi chce, na co mám chuť a na co mám čas. Ale bylo by hezké zvládnout smažený sýr tak, aby mi nevytekl. A ne nějaký alternativní, co pak ukrajujete jako řízek, ale takový hezky tahací, dobrý... Jenomže právě ty mají největší sklony k vytékání. I když... mně vyteče skoro každý  Co???
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #19 kdy: Leden 18, 2012, 11:35:41 »

Takhle jsem nad jídlem nikdy nepřemýšlela, vařím prostě to, co se mi chce, na co mám chuť a na co mám čas.
Myslela jsem to jako kuchařské výzvy, ne jako povinnost Úsměv Především legendární pokrmy.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #20 kdy: Leden 18, 2012, 11:45:42 »

Z 90% neberu vaření jako povinnost  Mrknutí Dlouho jsem chtěla zkusit rosbíf a steak, obojí se ukázalo jako zvládnutelné a ne tak komplikované, jak se všude píše. Tak ještě snad Gravadlax. Wellington mně neláká, do listového těsta balím raději jablka a ze svíčkové si udělám steak  Valím oči! Super!
Jo a vykosťování ryby bych chtěla umět, zatím jsem ve stadiu tenkého rozdrbaného filetu a kostry se zbytečně velkým množstvím masa.
Zaznamenáno

Diderot
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #21 kdy: Leden 18, 2012, 13:16:17 »

Merline, tahle asociace mě asi bohužel hned tak nepustí..kamarádka říká vláčná vejce. Tak tedy vláčná, jo?
S přípravou vajíček se mi kromě shora zmíněného ještě pojí jedna vlámská malba, reprodukovaná v Pijoanových Dějinách umění, žena v čepci, vajíčka, že by sis na ně do obrazu sáhl a pod tím nápis " starena pražiacia vajcia".
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #22 kdy: Leden 18, 2012, 14:40:06 »

Nevím, co všichni blázíte, já jsem spokojená se soplem Úsměv
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #23 kdy: Leden 18, 2012, 14:51:39 »

Hm...syn měl s foukáním nosu velké problémy, když viděl, co je kapesníku, tak se pozvracel  Valím oči! Super! Asi je trochu z toho ve většině z nás Úsměv
Zaznamenáno

Diderot
marmota-b
Head chef

Bodů: 1316

Piju vodu z vodovoduMiluji škvarky.

« Odpověď #24 kdy: Duben 03, 2012, 10:54:34 »

Pche, sopl! Další důvod, proč mít radši míchaná vajíčka vysušená! Smích

Neměli bychom postupně tvořit skutečný seznam, ať se to neztrácí v jednotlivých příspěvcích? A každý si pak z toho společného seznamu vybera ta svoje jídla. :-) Třeba i začnu, ale teď už nemůžu, nevidím to tu všechno, tak v dalším příspěvku!

U mě je to rozhodně ta svíčková. (Na domácí knedlíky mám recept od mamky a už akorát zbývá to vypilovat.) A ten vídeňský řízek taky, ale někdo by po mě asi musel umýt ty pánve! Díky Florentýniným zkušebním receptům už zvládám poctivou jíškovou bramboračku, ta na tom mém pomyslném seznamu byla původně taky.
Chleba! Takový, aby o něm táta řekl, že je to opravdu chleba (mamka se nepočítá, její chlebové chutě se poněkud liší od mých).
A pak je na mém seznamu štrúdl - aby se mi netrhal a nevytékal.
Zaznamenáno
marmota-b
Head chef

« Odpověď #25 kdy: Duben 03, 2012, 11:05:37 »

Tak, momentální verze seznamu (Danielino vykosťování nepočítám):

• hovězí wellington
  • svíčková s domácím knedlíkem
  • vídeňský řízek
  • soufflé
  • chleba
  • crème brûlée
  • správné rizoto
  • pannacotta
  • bedlivě připravená míchaná vajíčka
  • smažený sýr se správnou konzistencí
  • gravad lax
  • štrúdl
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #26 kdy: Duben 03, 2012, 12:07:46 »

.. když vidím ten štrůdl - listové těsto! To je výzva. A nemyslím pseudo listové těsto z jogurtu! Ale správně a poctivě překládané
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #27 kdy: Duben 03, 2012, 12:28:06 »

Nejlepší štrůdl je z taženého těsta Vyplazuji jazyk
Zaznamenáno

Diderot
marmota-b
Head chef

« Odpověď #28 kdy: Duben 03, 2012, 12:52:03 »

Já ho zásadně táhnu, protože babiččin je taky tažený a děsně dobrý, zatímco listové nic moc; dělám podle Florentýny, ale vždycky musím přidat trochu mouky, a tahám tak různě, jak to zrovna jde. K té babičkovské dokonalosti se, hádám, prostě propracuju věkem. Tak ho musím dělat hodně často. (Ale chutnal i babičce, takže babičkovská dokonalost chybí jen ve vzhledu.)

To listové těsto je ale pro mě taky výzva.
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #29 kdy: Duben 03, 2012, 12:54:14 »

Já ho zásadně táhnu, protože babiččin je taky tažený a děsně dobrý, zatímco listové nic moc; dělám podle Florentýny, ale vždycky musím přidat trochu mouky, a tahám tak různě, jak to zrovna jde. K té babičkovské dokonalosti se, hádám, prostě propracuju věkem. Tak ho musím dělat hodně často. (Ale chutnal i babičce, takže babičkovská dokonalost chybí jen ve vzhledu.)
Já myslím, že nepropracuješ, protože i naše babička říkala, co jak dělávala její babička. Jsou mety, kterých nedosáhneme ne pro naše (ne)schopnosti, ale pro omezení, která si stavíme v hlavě. Určitě je tvůj štrůdl výborný Úsměv
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Stran: 1 [2] 3 4   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.066 sekund, 17 dotazů.