Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 20:11:44 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 16.1. - 22.1.2012  (Přečteno 766 krát)
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« kdy: Leden 16, 2012, 14:22:10 »

Teda ale se zpožděním! Úsměv Co vám bublá na sporáku?
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #1 kdy: Leden 16, 2012, 14:24:12 »

A já se hned přiznám - nevařila jsem, protože mi v kuchyni nesvítí světlo. Už nějakou dobu zlobilo. A ta polívka (prej zeleninovej vývar, pche!), co jsem dneska jedla, byla tak ukrutánsky děsivá, že přemýšlím, co se dobře vaří potmě Úsměv
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #2 kdy: Leden 16, 2012, 15:02:29 »

Mě ze včerejška zbyla kuřecí roláda s nádivkou ze špenátu. Místo šťouchaných brambor co byly v neděli asi uvařím červenou rýži. Byl to vánoční dárek z M&S a dneska jsem ji objevila v kredenci.  Úplně jsem na ni zapomněla. Máte s ní někdo zkušenosti?
Zaznamenáno
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #3 kdy: Leden 16, 2012, 15:29:55 »

V večeři vepřový jazyk s křenovou omáčkou, knedlík, jako dezert jablečný koláč z lineckého. V poledne jako lehký oběd sekaná a čočkový salát. Pro zájemce čirý vývar s vaječnými nudlemi.
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #4 kdy: Leden 16, 2012, 15:41:00 »

Efko, jasně, že ne Úsměv Asi bych k ní přistupovala úplně stejně tako k celozrnné rýži. Doporučuje se propláchnout studenou vodou a před vařením ji nechat půl hodiny bobtnat ve vodě vlažné. Třeba do rizota by mohla být zajímavá.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #5 kdy: Leden 16, 2012, 16:53:00 »

Hlasim se zpet po operaci ruky. Nevladnout pravou rukou zapricinuje mnohe humorne situace ve vsednim zivote, kuchyni nevyjimaje. Ale uz jsem se chtela osamostatnit, odstehovala jsem se zpet do sve svobodarny a sla po dlouhych mesicich nakoupit v Cesku potraviny. Ehm. No. Tak jo. Budu to povazovat za kure, to, co mi prodali. Naporcovat kure jednoruc je obzvlastni zabava. Ale nejak jsem ho rozkouskovala, upekla s rozmarynem (ten jsem si prozirave dovezla vlastni), kostru vyvarila s mrkvi a PETRZELI!!! Po letech mam korenovou petrzel! To ted budu delsi dobu jist.
Rozrezali me zrovna na narozeniny, takze sotva z nemocnice doma, delala jsem na oslavu tiramisu, a nasi z Globusu dovezli zcela pozivately mascarpone, pry 36,- za ctvrt kila. Padlo osm kelimku  Škleb Vsak potrebuju vapnik na to srustani, ne?

Mate nekdo zkusenost s obchodem Zdrava vyziva na Palackeho (mezi zastavkami Husitska a Semilasso)? Pry maji i pecivo, biomaso a tak.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #6 kdy: Leden 16, 2012, 17:15:35 »

Chodím tam pro špaldovou mouku, mají ji tam o dvacku levnější než v Globusu (informace z loňského prosince, letos jsem tam ještě nebyla). Pečivo mají, ale nekupuju ho, protože si peču svoje, maso jsem tam taky viděla, i mléčné výrobky. Docela dobře zásobený obchod, jsou tam noví a je vidět, že se hodně snaží vyhovět (nemáme, ale objednáme!).
S obsluhou jednou rukou a to levou mám bohatou zkušenost, nejhorší je to na toaletě. Nevím jak vy, ale já to levou prostě neumím  Škleb
Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #7 kdy: Leden 16, 2012, 17:43:31 »

Ja jsem nechtela takhle do detailu, ale... no ano, co bych dala za bidet.  Kroutím očima
Zaznamenáno
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #8 kdy: Leden 16, 2012, 19:29:18 »

A co čistění zubů levou rukou? To je teprv boj:-))

K obědu zbytky z víkendu (minestrone je ještě tak na dvě porce) a k večeři premiéra salátu Waldorf. Byla jsem skeptická, ale ohromně jsem si pochutnala, dokonce bych i oželela opečený chleba, co jsem k němu akčně vytvořila (normálně mám jen ze salátu pocit nenajezenosti). No, myslím, že mám nového zimněsalátového favorita, jen aby ten řapíkatej celer byl (a za slušnou cenu). Jablka domácí od babičky ořechy taktéž:-)
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #9 kdy: Leden 16, 2012, 20:23:47 »

pri pondelku klasicky dojidame zbytky. Takze weisswurst pro deti, ja smazenou ryzi a drahy si vezme chleba se sunkou. Na zitra je v planu ryba s mrkvi, s prilohou se delat nebudu, protoze to tu nikdo neji. A ve stredu budou testoviny s cervenou omackou, ev. s pecenou repou, kdyz sezenu nejakou, ktera neni plesniva.
Zaznamenáno
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #10 kdy: Leden 16, 2012, 21:41:37 »

Tomáš řízky, děti obložené talíře, já zelný salát s vejcem. Johanka mě naladila s jazykem, dala bych si ho s polskou omáčkou - vzpomínka na dětství. Zítra bude rizoto se skořicí. Taky babiččino.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #11 kdy: Leden 16, 2012, 21:54:17 »

Já jsem uvařila dršťkovku (jistota) a thajskou kuřecí polévku s kokosovým mlékem (experiment). S tím, že si thajsko s jeho specifickou chutí ne každému příjemnou vezmu zítra na oběd do práce. Po tomto mém projevu se vrhli všichni na thajskou polévku a já půjdu zítra na oběd, protože kdybych si ohřála v práci dršťkovku, tak mě vystěhují.... Ale celá rodina si pochvaluje, jak jim zázvor s chilli protáhl rýmičku. Co k tomu dodat.  Mrknutí
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #12 kdy: Leden 16, 2012, 22:14:51 »

A co čistění zubů levou rukou? To je teprv boj:-))
To je pravda, to je taky nářez. Myslela jsem si, že si vyrazím přední zuby. To se člověk odnaučí spěchat....
Zaznamenáno
Daniela S.
Head chef

« Odpověď #13 kdy: Leden 16, 2012, 22:49:03 »

Kdyz jsem ve zbesile jedouci tramvaji povlavala loktem zaklesnuta za tyc a jednou rukou rozepinala tasku a penezenku, i revizor se slitoval a jizdenku nechtel videt. Ale ja ji mela!
K brzke veceri ryzovy salat a pak potrava duchovni v divadle.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Peču si doma chleba

« Odpověď #14 kdy: Leden 16, 2012, 23:14:39 »

Je to teda O.T., ale na čem jste byli?
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.074 sekund, 18 dotazů.