lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« kdy: Leden 22, 2012, 21:50:29 » |
|
To to letí. Leden se blíží ke konci. Za chvíli mámě jaro... No, optimismus zatím zajídám teplými polévkami. Co vy?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1736
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Leden 22, 2012, 21:52:54 » |
|
Jaro je ještě daleko  Ani zima zatím nebyla. A tak baštíme škvarky z divočáka ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
|
|
|
|
Alneka
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Leden 23, 2012, 11:05:22 » |
|
Šišky s mákem, kynuté buchty, co pekl včera drahý, domácí pizza, co pekl včera drahý, a tak. včera jsme se spoelčně v kuchyni činili, že mám co jíst asi tak do čtvrtka. Mezitím možná spáchám kapustičkovou polévku, protože mě na ní honí mlsná. Teď jen sehnat hezké kapustičiky.
Tzn. samá zimní jídla. Škvarky jsem mu nechala, kdyby ale byly z divočáka, asi byh si jich pár nakradla na cestu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Leden 23, 2012, 12:05:07 » |
|
U nas je skoro jaro uz celou zimu  Na zahrade lezou krokusy, dokonce kvete ruze! a mam docela strach, jak to ta zahrada zvladne, pokud jeste prijdou mrazy  Ale uz mame naplanovano, co letos zasejeme a uz se tesim, az si zas zaborim ruce do tech 3ctverecnich metru hliny  Dnes budou kureci prsa, dusena mrkev a brokolice a salat z polnicku a redkvicek. Musim se trochu hlidat, abych moc nepribrala, uz ted vypadam, ze bych mohla jit rodit 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Leden 23, 2012, 13:44:57 » |
|
Schnytliku, to je ale strašný, když se těhotná žena ani najíst nemůže  Kuřecí prsa jsem včera taky vypreparovala. Jediná část kuřete, kterou dokážu oddělit od kostry, aniž bych ji úplně zmasakrovala. Ty zmasakrované kousky padly včera do smažených nudlí s kapustou a mrkví. Méně zmasakrovaná stehna a křídla budou dneska na plechu vedle nádivky zabalené ve slanině, protože jsme se bavili o kuřeti s nádivkou - nejdřív se sní slaninové nádivkové balíčky. Pak se sní nádivka zevnitř kuřete. Pak se sní nádivka, co byla pod kůží kuřete. Pak se sní stehna. A pak se teda ten zbytek nakrájí do rizota. Takže tentokrát kuře omezíme na minimum a bude jenom nádivka a salát  Dětem jsem upekla plát piškotu a vykrájela jsem z něj medvídky a polila je čokoládou. Kdo jim má furt kupovat nedobrý brumíky. Tak uvidíme, jestli to odsouhlasí.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Leden 23, 2012, 14:10:22 » |
|
Vladko, to ja bych se i najist mohla, jsem kilo pod vychozi vahou a uz jsem v druhem polocase  Jen se mi uz nechce ke konci tahat s metrakem vahy a tak bych to rada ukocirovala na nejakem rozumnem prirustku. Jakou delas nadivku, kdyz nejsou koprivy? Domaci medvidci snad uspech mit budou. Mamka kdysi kvicalovi par brumiku koupila - zbyla z nich vzdy jen hromadka hnusnych drobku, nejedl to, jen si s nim hral 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Leden 23, 2012, 16:44:11 » |
|
Naše děcka brumíky milovaly, ale myslím si taky, že jsou hnusné. Děsivě přeslazené. Teď je nekupujem a protože je nepřipomínají, mlčím jako ryba. Včera jsem nasmažila hromadu kuřecích řízků, jedlo se to s bramborama a třešňovým kompotem. Dneska jsem upekla mramorovanou bábovku, co bude dál jsem ještě nenaplánovala. Nejvyšší čas se do toho pustit.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Leden 23, 2012, 21:08:40 » |
|
Snedla jsem kure pecene s rozmarynou a nejak mi zase dosly zasoby. Nakupovat s jednou rukou je otrava, tak dnes povecerim okurku s jogurtem a zitra musim neco koupit. Poradte. Doma mam kousek uzene slaniny a 1 bramboru, olej, sul, cukr, vyvar, strouhanku, mouku. Snad nejakou lusteninovou polivku z konzervy? Maso? Na cervene nemam chut a kure je mdle.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Leden 23, 2012, 21:18:52 » |
|
Na dnešek byla objednaná kamarádka na pokec a oběd. Protože má ráda ryby, chtěla jsem jí udělat radost, a usmažila pangase v bylinkovém těstíčku se smetanovýma bramborama. To je jedna z mála ryb, kterou můžu. ALE, drahá milá se ho ani nedotknula: "víš, co je to za hnus, tenhle pangasius?" a zblajzla jen brambory. Nu což, doraila se aspoň tiramiskou Tak jak je to s tím pangasem? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #9 kdy: Leden 23, 2012, 21:48:30 » |
|
No je to sajrajt, co si budeme povídat. Ale měla jsi jí říct, že všechny farmované ryby jsou sajrajt a pokud má ráda třeba uzeného lososa, klidně si může dát i toho pangase, když už sis s ním dala práci. Že pokud jí průmyslové pečivo, sebehorší farmovaný pangs krmený otřesným krmivem a chovaný v neuvěřitelných podmínkách je pro ni lepší než mouka z denaturovaného obilí obohacená spoustou "zlepšujících přípravků." Mně třeba pangas nechutná jako že má strašně málo své vlastní chuti. Ale třeba kapr měl vlastní chuť vyloženě nechutnou, dokud ho Merlin nezačal lovit sám. Eticky si farmované ryby vedou všechny špatně. Je to jedno, jestli pangas nebo losos. Nefarmované zas nastolují etický problém přílišného výlovu. Takže to si jeden nevybere. Pokud se na etiku vykašleme a bude nám jedno, jak ryby strávily svůj krátký život, pořád pangas pro většinu lidí není moc terno chuťově. Vyhrává jednak tím, že je to ryba, takže zdravé jídlo. Pak tím, že "oproti sladkovodním rybám nemá kosti." Což je sice kec, ale poměrně vytrvale propagovaný kec. Pak samozřejmě cenou. A navíc když má málo vlastní chuti, dá se s ním udělat cokoliv. Já mám s pangasem problém, ale rozhodně si ho nenech zprotivit mým negativistickým přístupem. Já mám po ruce jenom různé mražené značky, které pouští větší či ještě větší množství vody a mají blátivou konzistenci. Což ve chvíli, kdy dostanu čerstvou, živou rybu, a ještě mi ji někdo vykuchá, je pro pangase hodně nepříznivé srovnání. Ale pokud máš solidní zdroj a chuťově si ho srovnáš pole svých představ, nenech se rozhodit. Farmované je kdeco a pokud si mám vybrat, co chci opravdu kvalitní, bude to v první řadě pečivo a v druhé řadě červené maso. Pak mám spoustu šedých kategorií, kde jsem ochotná nad lecčím přimhouřit oko. Třeba když se podíváš na Pohlreichovy pořady, taky se s tím nijak nedrbe. Etickou stránku okašlat, pokud to chutná dobře. Užij si pangase, dokud ti chutná. Až potkáš čerstvé české ryby, s pangasem se rozloučíš  Jen se nauč si o ho obhájit. Co se týče opravdových údajů k farmovaným rybám, někde jsem to měla, ale už je to dávno. Zkusím to dohledat. Zatím ty mé kecy třeba někdo uvede na pravou míru 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Leden 23, 2012, 22:10:51 » |
|
Na dnešek byla objednaná kamarádka na pokec a oběd. Protože má ráda ryby, chtěla jsem jí udělat radost, a usmažila pangase v bylinkovém těstíčku se smetanovýma bramborama. To je jedna z mála ryb, kterou můžu. ALE, drahá milá se ho ani nedotknula: "víš, co je to za hnus, tenhle pangasius?" a zblajzla jen brambory. Nu což, doraila se aspoň tiramiskou Tak jak je to s tím pangasem?  Evi, mě připadá spíš jako hnus, když tohle řekne pozvaná osoba na jídlo, které jsi pro ni udělala. K pangasiovi nic nemám, to nechám mnohem povolanější Vlaďce, ale kámošce bych doporučila Guth - Jarkovského, anebo Špačka. Co se týče rybek, taky dávám přednost místnímu zdroji a čerstvé české/moravské rybě, mrazené super hyper ryby prakticky nekupujeme, chlazené jen výjimečně.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #11 kdy: Leden 23, 2012, 23:36:38 » |
|
Evi, mě připadá spíš jako hnus, když tohle řekne pozvaná osoba na jídlo, které jsi pro ni udělala.
Amen!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Leden 24, 2012, 07:11:55 » |
|
Evi, mě připadá spíš jako hnus, když tohle řekne pozvaná osoba na jídlo, které jsi pro ni udělala.
Amen! Mazec. Jeste k tomu pangasovi - mne teda nechutna, ani kdyz je cerstvy. Proste blativa konzistence bez chuti. Ale kdyz tobe chutna, nenech si zkazit chut  U nas se v nekterych mrazicich boxech objevuji ryby, ktere jsou, udajne, loveny tak, aby lov napachal co nejmene skody na jinych rybach. Dokonce i tunaka v konzerve jsem videla. Cenove jsou tak na dvojnasobku jinych, no. Dnes bych rada pripravila tvarohovou pomazanku s pazitkou. Je vsak otazkou, zda to nekdo doma oceni  A pokud kunkalka dovoli, zadelam na chleba. K obedu zbytky od vcerejsi vecere, ktera se s velkym uspechem nesetkala. Si rikam, jestli bych si nemela udelat zivot snazsi a cpat do nich testoviny s cervenou, dokud se jim to nepreji.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Daniela S.
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Leden 24, 2012, 17:49:40 » |
|
Na testovinach s cervenou preziva cely jeden nejmenovany narod, jdi do toho. A ja dneska nevarim, ja jdu dneska na susi, tralala, tralala! (Hulky v leve ruce, to bude na dlouho...)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Leden 24, 2012, 21:08:19 » |
|
Amen! ..však ona to tak nemyslela  známe se od plínek a tak vím, že si servítky nebere, a vše co řekne, tak platí. Jsem ráda, že jsem se tohle o pangasovi dozvěděla  Dneska jsem si spravila chuť koblihama(vdolkama). Polovina s džemem z meruněk a polovina se škvarkama. Zítra si dám asi kolečko na běžkách 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|