Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 20:16:19 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 30.1. - 5.2.2012  (Přečteno 577 krát)
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041

« kdy: Leden 29, 2012, 21:31:41 »

Únor bílý, pole sílí. Co posílí nejen na duchu, ale zejména na těle (tedy na talíři), vás?
Zaznamenáno

Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #1 kdy: Leden 30, 2012, 14:42:33 »

Konec minulého týdne byl ve znamení sirupu proti kašli, tak teď nás doufám posílí čerstvě pečený kynutý koláč s tvarohem, vývar s nudlemi a večer pečené vepřové na česneku. Taky jsem namočila čočku na polívečku, ta bude zítra.Vaření je to zimní, téměř masopustní.
Zaznamenáno
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #2 kdy: Leden 30, 2012, 14:57:34 »

My dnes polívku, včera jsem vařila hovězí. Tom, až dorazí z cest, dostane ještě hovězí s křenem.
Zaznamenáno
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #3 kdy: Leden 30, 2012, 20:16:54 »

učňovské sýrové párky s houskama a hořticí IKEA. Děti je měly s rohlíkem. Ale nejlepší bylo pivo. Petr Gambrinus, já Svijany.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #4 kdy: Leden 30, 2012, 21:12:03 »

Vidíš, pivo. Já koupila pivo. Ne že by se úplně hodilo k těm fazolím v červené, co jsem uvařila. Ale děti stejně fazole nechtěly a dostaly zeleninovou polévku. My nakonec fazole taky chtít nebudeme a dáme si uzenou makrelu, protože na ni máme ukrutnou chuť.
A zítra se můžu učit tortilly, abych fazole zapekla jako enchiladu. Enchilada je samozřejmě něco v čem je chilli a to by děti nejedly. Takže zítra budou zapečené potrhané polámané placky s fazolemi v červené. Ještěže aspoň dneska máme normální jídlo Úsměv
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Zajoch
Commis chef
*

Bodů: 20

Peču si doma chlebaPiju vodu z vodovodu

« Odpověď #5 kdy: Leden 30, 2012, 21:32:09 »

Je to teda ze včera, ale jedl jsem kus i dneska Úsměv)

Špenátová frittata a zase oblíbená špalda.
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #6 kdy: Leden 30, 2012, 21:45:10 »

A zítra se můžu učit tortilly, abych fazole zapekla jako enchiladu. Enchilada je samozřejmě něco v čem je chilli a to by děti nejedly. Takže zítra budou zapečené potrhané polámané placky s fazolemi v červené. Ještěže aspoň dneska máme normální jídlo Úsměv

Koukám Vladi, že jsi měla stejný nápad na využití zbytků jako já minulý týden  Mrknutí

Teda Zajochu, krása nesmírná, kam se hrabe moje dnešní rizoto  Smích
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #7 kdy: Únor 01, 2012, 14:26:15 »

Fritata vypadá fakt dobře Úsměv

Vyndala jsem z mrazáku balíček masa bez popisky a pořád víc to vypadá na žebra. Drahý ale neokusuje kosti s nadšením, tak je možná uvařím - bude polévka a k obranému masu upeču brambory a možná tatarku nebo salát ze zelí. Taky jsem vyndala pstruhy, ty se rozmrazily dřív a za chvíli půjdou na pánev. Na chléb si počkáme, nějak to v té zimě nekyne a topit se nikomu nechce, ale k večeři snad bude s čerstvými škvarečkami Úsměv Zjednodušeně - mám po dvou týdnech konečně volno a trávím ho v kuchyni (kromě přelaďování satelitu a občasného přidržení  něčeho, co zrovna potřebuje drahý někam přidělat)
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #8 kdy: Únor 01, 2012, 14:51:31 »

Mňam, Zajochu, to bych zvládla i já se současným ne-chrupem.
Dnes jsem se po cestě od zubaře stavila v již zmiňovaném řeznictví naproti tržnici Husitská pro slepičku na polívku. No, slepičku.... Člověk zvyklý na 80 dkg promodralé chrty z mrazáku v superhyper zalapá po dechu, když mu v připravené taštičce přistane pětilapůlkilový pták... Je kulaťoučká, růžová a budeme ji mít minimálně nadvakrát. Vypadá spíš jako krůta. Podám referát, jestli byla tak dobrá, jak vypadala. Klukům jsem koupila vepřové ocásky na pečení (na výloze mají napsáno půvabně v.ocásky  Smích ).
Zaznamenáno
olu
Junior sous chef

Bodů: 381

Piju vodu z vodovodu

« Odpověď #9 kdy: Únor 01, 2012, 16:33:42 »

No, slepičku.... Člověk zvyklý na 80 dkg promodralé chrty z mrazáku v superhyper zalapá po dechu, když mu v připravené taštičce přistane pětilapůlkilový pták...
A do jakého kastrólu toho ptáka cpete? Já si nedovedu představit, v čem bych ji vařila, leda rozdělit na prvočinitele a zpracovávat po částech:-)
K obědu jsem si udělala rissoto s houbami a rozmarýnem, kterého mám větvičku ve skleničce na lince už 3 týdny a stále se drží:-) K večeři asi vařená brokolice s máslem a parmazánem... nebo salátek, uvidím, na co bude chuť.
Zaznamenáno

kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #10 kdy: Únor 01, 2012, 16:53:37 »

No, slepičku.... Člověk zvyklý na 80 dkg promodralé chrty z mrazáku v superhyper zalapá po dechu, když mu v připravené taštičce přistane pětilapůlkilový pták...
A do jakého kastrólu toho ptáka cpete? Já si nedovedu představit, v čem bych ji vařila, leda rozdělit na prvočinitele a zpracovávat po částech:-)

Olu, a co hrnec na těstoviny nebo na prádlo?  Škleb

Včera k večeři salát z krabích tyčinek a dneska bude šunka a zbytek salátu. Rohlíky kupované - jsme doma nachcípaní, tak se nikomu nic nechce. A nechápu Petra, jak toho může tolik zvládat.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #11 kdy: Únor 01, 2012, 17:25:20 »

To víš, že takové monstrum nebudu vařit vcelku, ani bychom to nesnědli. Ale podařilo se mi trošku vyprázdnit mrazák, tak nepotřebné součásti přestěhuju tam, za týden dva jako když je najdu. Přemýšlím  po bližším ohledání o vykostění, abych nemrazila kosti, udělat vývar z kostí a ořezů a pak k masu přidávat zase jiné kosti do vývaru - vždycky se něco čerstvého naskytne.
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #12 kdy: Únor 01, 2012, 20:41:47 »

Abies, tak hlavně ať se vás to dlouho nedrží. U nás podobně. Zuzanka sice už dneska šla do školky, teplotu už nemá, ale afty jí ještě nějakou dobu vydrží. Živí se jablky. Syrovými nebo ve štrůdlu. Pórkovou polévku odmítla po první lžičce, ani se jí nedivím. A dojedla se pribináčkem.
Po dlouhé době jsem zas zkusila tažený štrůdl. Tentokrát se mi povedlo vytáhnout fakt tenké průsvitné těsto. Ale nejlepší byl ten zbyteček, co už nebyl na samostatný velký štrůdl, tak jsem ho zamotala s kysaným zelím, zbytkem šunky a zbytečíčkem sýra.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Daniela S.
Head chef

Bodů: 1204

Peču si doma chlebaDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduUž mám upečené vánoční perníčky

« Odpověď #13 kdy: Únor 01, 2012, 21:15:41 »

Dnes klasika, veprovy rizek a brambory.
Zaznamenáno
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #14 kdy: Únor 01, 2012, 21:31:21 »

Jedu na sladké vlně - vafle bez vaflovače se zakyskou a hruškou..
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.066 sekund, 19 dotazů.