Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 20:17:07 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 2 [3]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Týden 30.1. - 5.2.2012  (Přečteno 577 krát)
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #30 kdy: Únor 05, 2012, 10:18:47 »

Vladi, a kdo vyhrál?  Mrknutí

V pátek se cestovalo, na cestu se šikla dobrá sváča - bylinkové bagetky s domácíma karbanátkama. Včera zbytek mletého masa v boloňské omáčce s lasagnema, co přišly vhod, protože je zima jako v Rusku, aspoň jsme se přiblížili Itálii  Úsměv

No a dneska roláda z vepřového a šťouchanýma bramborama. Doufám, že zbude aspoň pláteček na sváču do školy. Pro sichra mám ještě v troubě biskupský clebíček.
Zaznamenáno
Johanka
Head chef

Bodů: 764

« Odpověď #31 kdy: Únor 05, 2012, 19:48:24 »

Mně zmrzly jabka, tak jsem pekla dvě veliké nohavice pivního závinu plněného jablečným pyré Hněv. Teď musím vymýšlet, co se zbytkem, takže jablka budou v naší kuchyni kralovat určitě celý příští týden. A ještě to nějak udělat, aby se nepřejedly, čili jabko sedmkrát jinak. Dál jsme měli smažené řízky, ať dám k výběru dětem cokoli, řízky vždycky vyhrávají a jen doufám, že je to jednoho dne přejde. K nim směs brambor se zeleninou. Odpoledne jsme měli výborný sestřin citronový cheesecake a neteř s babičkou dodaly papírově tenounké palačinky s meruňkovou zavařeninou a šlehačkou. A teď na sporáku jemně bublá vývar z kuřecích skeletů a hovězí oháňky.
Zaznamenáno
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #32 kdy: Únor 05, 2012, 20:30:16 »

Kozlí plecko jsem natřela česnekem, pokladla tenkými plátky špeku, naplnila roládu kysaným zelím a upekla na cibuli a česneku. Se salátem ze špaldové rýže, kapustiček, mrkve a žampiónů to bylo opravdu dobré.
Zaznamenáno
Andule
Head chef

Bodů: 1130

Políbená na prvního máje

« Odpověď #33 kdy: Únor 05, 2012, 21:07:44 »

já se do vaření moc nehrnu a nechávám to na Markovi. vzpomínám si na horní kuřecí stehna se zeleninou a sekanou. včera navařil hrnec bramboračky, tak byla k pozdnímu obědu, večeři jsme nějak nestihli. dneska k obědu uzené maso s povidlovou omáčkou (z posledního Gurmetu) a k tomu bramborové knedlíky. k večeři zbytek bramborajdy. a všechno bylo tak dobré, že ho chválím kudy chodím. Mrknutí
Zaznamenáno

Vařit se musí s láskou...
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #34 kdy: Únor 05, 2012, 22:25:18 »

Vobluda na paprice k obědu i večeři. Merlinovi přišla vhod po čtyřhodinové procházce v desetistupňovém mrazu (byl zvát na hasičský ples. Ironie je, že tam sám nepůjde Úsměv ), děti samozřejmě shledaly poživatelnými jen některé části, pokud možno každý jiné.
Výpečky z tučného bůčku a velké spousty cibule jsem sice plánovala už k večeři, ale vobluda byla veliká (a to já koupila jenom půlku) a vývaru i přesto zbyla ještě spousta. Takže vývar na "balkon," výpečky nechám v troubě, dopeču zítra. A budu přemýšlet, kdy jsem naposledy něco stihla za jeden den Úsměv
Ještě jsem byla pověřena najít recept na makovo-banánovou buchtu, tak makovo-banánová bábovka podle univerzálního Ruhlmanova rychlobuchtového receptu:
2 díly mouky, 2 díly tekutiny, 1 díl vajíček, 1 díl másla, 1 díl cukru + 1 lžička sody
smíchat jako muffiny - tekuté zvlášť, suché zvlášť, zkombinovat, nepřemíchat, okamžitě péct.
Banán do toho přišel jako část tekutiny spolu s jogurtem a mlékem, mák nemletý jako část mouky. Zatímco já shledávám recept udaný poměrem surovin vskutku osvobozující, když jsem to pak diktovala, byla jsem tázána, jak se dá udělat jeden díl vajíček.
Děvčata, taky to máte tak, že když uvidíte tohle, znáte ne jednu, ale minimálně dvacet rychlých buchet, že ano? (Že nejsem maaaa... goooor?)
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
ovecka
Head chef

Bodů: 1366

Peču si doma chleba

« Odpověď #35 kdy: Únor 06, 2012, 01:38:43 »

Já jsem ale půlku vobludy zmrazila, takže jsme taky pracovali jenom s půlkou... Pokud tě to potěší, taky jsem vývar dala do chladu, vzhledem k tomu, že v něm ještě není zelenina, mohl by pár dní vydržet. Ale pokud se týče masa, není nad masné plemeno, že?
Jo, Vlaďko, nemáš někde fotku netopýřích mufinů? Těch tvých, s čokoládovými křidýlky? Mám pocit, že tu snad někde byly, ale našla jsem jenom sovičky Škleb Prosíííím!
Jak jste si poradili s jedním dílem vajíček?
Koupila jsem si dnes v Ikea bylinková semínka v kelímcích, kvůli semínkům koriandru, která nějak nikde nemůžu sehnat. Bomba!!! Dáte do kelímku briketu, zalijete ji 0,2 l vody, ššššůp, zázrak, máte celý kelímek krásně voňavé jarně vonící zeminy. Už jenom krzevá to se nám to líbilo.... Tož mám v kuchyni kromě pažitky přesazené ze škrtícího květináče do většího se substrátem a tří vršků z petržele v misce ještě tři kelímky se semínky. Pažitka rodí naprosto nemravně, je to ochlasta denně zalívaná a pije, až se jí perlí kapičky na konečcích. Z petržele jsem měla obrovskou radost a šetrně jsem ostřihávala větvičky... Pak ji objevil Matýsek činčilák a spásl mi ji a dva dny mu pak bylo blbě a já nevěděla, jestli se na něj mám zlobit či mít o něj strach, o hajzlíka hamižného... Kdybych mu ji dala do klece, tak ji počúrá a vyhodí, ale protože v tom byl ten adrenalin, tak ji prostě zbaštil, šmejďák. Jenže teď kdykoliv ho pustím, maže s radostným světýlkem v oku do kuchyně pod okno, jakože co zase narostlo, takže má zakázanou další místnost v bytě. Chjo, už aby bylo jaro a všechny tyto aktivity se přesunuly do truhlíků za okny. Těšíte se na jaro? Blbá otázka....
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #36 kdy: Únor 06, 2012, 14:38:22 »

Já jim je pořád jenom slibuju. Nějak takhle by to mělo vypadat:
http://www.flickr.com/photos/69095374@N00/2982334353
Obyčejné čokoládové muffiny s křídlama, očičkama, třpytkama a serepetičkama Úsměv Osobně bych šla do černobílé varianty - bílé oči a tesáky, černá poleva a křídla. Ale mám pocit, že jakmile se do toho pustím, dostanu objednávku na růžové netopýry s třpytivýma očičkama Úsměv

Na bylinková semínka jsem se včera v ikea dívala a jak jsou až na konci, tak už jsem byla tak otrávená, že jsem hlavně chtěla pryč, a nekoupila jsem je.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Stran: 1 2 [3]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.055 sekund, 17 dotazů.