Vobluda na paprice k obědu i večeři. Merlinovi přišla vhod po čtyřhodinové procházce v desetistupňovém mrazu (byl zvát na hasičský ples. Ironie je, že tam sám nepůjde

), děti samozřejmě shledaly poživatelnými jen některé části, pokud možno každý jiné.
Výpečky z tučného bůčku a velké spousty cibule jsem sice plánovala už k večeři, ale vobluda byla veliká (a to já koupila jenom půlku) a vývaru i přesto zbyla ještě spousta. Takže vývar na "balkon," výpečky nechám v troubě, dopeču zítra. A budu přemýšlet, kdy jsem naposledy něco stihla za jeden den

Ještě jsem byla pověřena najít recept na makovo-banánovou buchtu, tak makovo-banánová bábovka podle univerzálního Ruhlmanova rychlobuchtového receptu:
2 díly mouky, 2 díly tekutiny, 1 díl vajíček, 1 díl másla, 1 díl cukru + 1 lžička sody
smíchat jako muffiny - tekuté zvlášť, suché zvlášť, zkombinovat, nepřemíchat, okamžitě péct.
Banán do toho přišel jako část tekutiny spolu s jogurtem a mlékem, mák nemletý jako část mouky. Zatímco já shledávám recept udaný poměrem surovin vskutku osvobozující, když jsem to pak diktovala, byla jsem tázána, jak se dá udělat jeden díl vajíček.
Děvčata, taky to máte tak, že když uvidíte tohle, znáte ne jednu, ale minimálně dvacet rychlých buchet, že ano? (Že nejsem maaaa... goooor?)