lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« kdy: Únor 05, 2012, 18:25:46 » |
|
Všem chorobou nepolíbeným přeju pevné zdraví, všem marodům brzké vyléčení a dokopy nám i vám něco dobrého na talíř. Co to bude? Za sebe rovnou hlásím, že má strava posledních i následujících dnů se obírá po linii polévky a bakterie. Stůňu (proto teplé a tekuté do žaludku), navíc antibiotika se snažím převálcovat živými jogurty a kysanými mléčnými produkty. Bude líp!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Únor 06, 2012, 14:40:54 » |
|
S živým jídlem máš mou plnou podporu, já bych ještě přidala kyselé zelí, ale žádné tu stejně nemám. U nás zatím dobrý, promrzlým dospělým výpečky s chlebem, ufrflaným dětem palačinky. Zatím to vypadá na všeobecnou spokojenost, tak k večeři bude asi repete.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Únor 06, 2012, 22:36:46 » |
|
K večeři byly špagety se sušenými rajčaty, česnekem a parmezánem. Složili jsme se dcerunce k narozeninám na nový šicí stroj, aby si mohla v Plzni šít. Dnes jsme ho koupili. Výsledek - u šicího stroje sedí tři chlapi (manžel, synek a dceřin přítel) a vyšívají knoflíkové dírky jako o život. Pěknou hračku jsme jim koupili 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Únor 06, 2012, 22:40:52 » |
|
K snídani rýžový nákyp. Vždycky ho začnu dělat opatrně - jeden hrneček rýže, sníh ze 4 bílků, ale trošku tam přidám těch zbylých z minula, co čekají v lednici, žloutky, máslo.... je toho nakonec vždy velký pekáč. Ale protože pak byl už jenom zbytek guláše od včera, tak se skoro celý snědl  Na zítra mám vyndané kuře z mrazáku, pokud se mi povede vstát s budíkem, tak ho jenom osolím, šoupnu do trouby a zalezu zpátky do postele. Pak už jenom podusím rýži a uvařím něco jablečného kompotu. Hlad mám už teď  ... Pěknou hračku jsme jim koupili  To mi něco připomíná  Taky jsem si šla koupit svetr a přinesla si aku šroubovák, hračka je to skvělá, ale málo hřeje 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
lucianka
Moderator
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Únor 07, 2012, 16:30:56 » |
|
To mi něco připomíná  Taky jsem si šla koupit svetr a přinesla si aku šroubovák, hračka je to skvělá, ale málo hřeje  Je to úplně OT, ale před nedávnem to na mě zkusila maminka: "Pojď, půjdem Ti koupit něco hezkého na sebe." Taky jsem donesli aku šroubovák. A k tomu sekeru s klínem  Abych se držela aspoň trochu tématu. Dnes mám chuť na kulajdu. Zahlédla jsem ji na ceduli u nějaké restaurace, tak do večera snad vydržím a pak si ji uvařím. Už se těším, moc.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
olu
Junior sous chef

Bodů: 381
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Únor 07, 2012, 17:05:08 » |
|
Bramborová kaše a na másle zasmahnutá zelenina - mrkev, celer, červená řepa, s troškou pepře. Takové hodně jednoduché chutě, zelenina křupavá, (překvapivě) dobré:-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
kuchařina je alchymie... alchymie je předchůdce chemie...
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Únor 07, 2012, 17:16:41 » |
|
Pokračuji v OT. Chystáme holčičce k devátým narozeninám šitíčko, sestavuju jí jej sama a moc se bavím. Kraječky, dekorační stužky, patentky a kloboučky do výlevky jsou bezvadným základem pro apartní klobouky. Doufám, že to bude kreativitu stimulijící hračka a že ty barbíny konečně k něčemu rozumnému budou  Doufám v pomoc babičky, která je ještě ze staré školy a umí neuvěřitelně krásně šít v ruce, že ji naučí všechny základní stehy. Samozřejmě spolu plánujeme taky dortu, věřím, že se do pátku výběr ustálí - slavíme v sobotu. Dnes jsme ve vaření ještě příliš nepokročili, večeře bude bezmasá, omelety se sýrem a vařený brambor. A jablečné řezy, abych spotřebovávala ta nešťastná namrzlá jablíčka.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Únor 07, 2012, 17:38:16 » |
|
Včera jsem narazila u vietnamců na krásnou červenou řepu. Upekla jsem ji, k tomu smetanový dip. Dnes jdeme s kamarádkama na suši, ale není mi dvakrát nejlíp, navíc na ryby moc chuť nemám. ale těším se na miso polévku 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Únor 07, 2012, 20:05:50 » |
|
my včera večeřeli tvarohovou pomazánku, dneska jablečné knedlíky z tvarohového těsta. zítra nevím, zítra vaří asi Marek.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #9 kdy: Únor 07, 2012, 23:04:54 » |
|
Johanko, naše holčička už má teď jasno (narozeniny za dva týdny) - dort musí být růžový s jahodami, hvězdičkami a srdíčky. Na tomhle pojetí už trvá týden. Jako dárek musí být jedině pejsek s kabelkou (aby si ho měla v čem nosit). Na tom trvá už od Vánoc, kdy ho nedostala. Bezmasá večeře i u nás - květákové placičky jen tak se salátem a okurkami. Zelenina se zeleninou  Zítra musí být hovězí žebra. Ale zase muffiny dvou barev - čokoládové (ještě ty netopýry udělat dřív, než se sní muffiny) a brusinkové. Jenom kocour má k večeři maso. Tak zoufale tu kňoural, že jsem mu uvařila kuřecí žaludky. Teď tu leží a vyspává po vydatné večeři.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Únor 07, 2012, 23:20:58 » |
|
No jo, váš kocour by si mohl s naším psem podat tlapky, jenomže to už tuším, co by měl Puntik k vydatné večeři  Asistoval mi u večerního obírání kostí od kuřete, a musím zkonstatovat, že se v žebrání značně zlepšil, a dostal víc než slušný podíl. Když zkontroloval prázdný talíř, tak se otráveně odebral ven, kdoví proč noci tráví venku a dny uvnitř i v těch mrazech. Rýže nezbyla žádná, i když jí byl ráno velký kastrol. Smažená k snídani nebude a měla bych brzo vstát a vymyslet náhradu, než se mládež vrátí po noční a drahý z ranní. Vývar s nudlemi a štrůdl plánuji až k obědu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
|
Johanka
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Únor 09, 2012, 16:15:54 » |
|
Johanko, naše holčička už má teď jasno (narozeniny za dva týdny) - dort musí být růžový s jahodami, hvězdičkami a srdíčky. Na tomhle pojetí už trvá týden. Jako dárek musí být jedině pejsek s kabelkou (aby si ho měla v čem nosit). Na tom trvá už od Vánoc, kdy ho nedostala.
Ach jo, ty holky. Ještě že mě ta naše nežene do srdíček a hvězdiček. U nás to vypadá na piškotovou šlehačkovou dortu politou čokoládou, zdobenou šlehačkou a obalenou v kakau. Koupila jsem zlaté a stříbrné perličky, tak bude hustě sypaná  . Dneska děti jedly jenom asi půl kila bonbónů, dnes je totiž ten den D, i když rodinná oslava bude v sobotu. Pekla jsem krkovici na zázvoru, česneku, pivě a jablíčkách. Dnes v poledne bylo těžké retro, omeleta zvaná selská. Pro děti šlehačkové palačinky s meruňkovým džemem, ale vzhledem k předchozímu přebonbónování jim stejně nejely ani ty. Chystám se procvičit si tažené záviny ( těsto je jen voda + sůl + mouka + olej), nechci, aby to byla jen samá jablka..neznáte někdo nějaké, ehm, rozmarné náplně na vyzkoušení? Sladké, slané, pikantní, masopustní..díky 
|
|
|
|
« Poslední změna: Únor 09, 2012, 16:17:38 od Johanka »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Únor 09, 2012, 17:37:28 » |
|
Jsem poslala komentář a on se mi ztratil  No nic, shrnu to ještě jednou. Vzpomněla jsem si na tebe, Johanko, když jsem dnes škrábala ve sklepě ze zeláku zmrzlé zelí a vrčíc stěhovala 5 kg cibule (namrzlé, samozřejmě) nahoru do kuchyně. Zbytek brambor pravděpodobně odepíšu, naštěstí už jich tam není moc. Když jsem se v sobotu ptala manžela ze svého bolestného lože, jestili je ve sklepě, zavřené okno, horlivě to odkýval, ale dnes byla ventilačka otevřená  asi nějaké kouzlo. Tak jsem teď zredukovala kastrol cibule na karamel do francouzské cibulačky, zítra bude asi cibulový koláč a pak uvidím, možná vyzkouším cibuládu - marmeládu. Ještě že hoši při svém včerejším šmejdění neobjevili v lednici vývar, jak se mi teď hodil. Nedávno si zase synek udělal ze zredukovaného vývaru ze 4 kg hovězích harf česnečku a moc si to pochvaloval. Jinak jsem z mrazákových zásob upekla krůtí paprčky s kysaným zelím a hradeckými chlupatými knedlíky (chlupáče s houskou), padly na ně poslední čtyři krajíčky toustového chleba. Dnes už chca nechca budu muset zajet na nákup.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Andule
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Únor 09, 2012, 20:23:10 » |
|
včera bramboráky od Marka, dneska kuřecí játra s omáčkou a rýží. zítra pravděpodobně oberu uzené kosti a budou šunkafleky.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Vařit se musí s láskou...
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #14 kdy: Únor 09, 2012, 21:35:29 » |
|
Na epicurious mají skvělý valentýnský plánovač menu http://www.epicurious.com/articlesguides/holidays/valentinesday/romanticmenuplannerTakže po projití několika variant, co bychom si tak mohli... jsme se jednomyslně shodli na steaku. A když už v lednici leží roštěnec ze Sasova, není od slov k činům daleko  Když člověk tvrdí, jak neslaví Valentýna, nic mu nebrání inspirovat se atmosférou a vzájemně se opečovávat třeba celý týden. Nač se vázat na 14.  Pak nás to asi zas přejde, ale tu tapioku už příště v halal minimarketu koupím (schválně kdo ji najde v plánovači). Děti měly rýžový nákyp s třešněmi. Samozřejmě jsem jenom otevřela dveře do spíže, vyhrabala třešně z mrazáku, a než jsem se stihla otočit zpátky, Zuzana kousla Šimona. Už mají nějak dlouho prázdniny. Taky jsme dneska vymrzli na bruslích bez bruslí, ale o teplé kakao nikdo kupodivu nestál.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|