Ahoj, teda není to dort, ale roláda. Mám problém. Pořád o tom přemýšlím...
Roláda mi nikdy nečinila potíže. Nechápala jsem, co na tom kdo má za problém. Až jednou mi to došlo - ona se možná neroluje tak, jak já ji roluji... Já ji roluji tak, aby byla co nejdelší... ALe jak se roluje správně???
V kuchařce pro dceru čtu - podél kratší strany. Ale co to znamená? Já si představuji, že podél kratší strany roluji, tudíž tu dlouhou stranu mám v rukou a roluji. Navíc tam FLO píše, že si mám připravit dlouhý podnoš. Ta krátká strana přeciž není tak dlouhá, na dlouhý podnos...
http://labuznik.com/article.php?ID=217 - to je roládový crash kurz od Flo... Píše tam,
zarolujeme do jedné poloviny ŠÍŘKY plátu - což by znamenalo, že roluji správně. Ale vidíte ten obrázek? Tam se roluje opačně! Neumím si představit, že by se mi povedl plát takto zarolovat...
Já jsem si vždycky myslela, že roláda je strašně jednoduchá a efektní. Ale jestli roluji blbě, tak roládu vlastně vůbec neumím

Jak to tedy je?
PS: Já vím, že je to vpodstatě jedno, každý ať si roluje jak chce, a dokonce si myslím, že většina lidí roluje jak já. ALe je nějaký správný způsob? A hlavně, jak to FLO vlastně myslí???
Hmmmm, dala bych si roládu. Čokoládový piškot, a šlehačka vyšlehaná se zakysanou smetanou a v ní kousky jahod

Flo, jak to tak čtu, ty fakt dáváš do máslového krému margarín