Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« kdy: Říjen 28, 2008, 15:39:59 » |
|
Díváte se rádi na nové nebo na cizí kuchyně? Koukáte, co by se vám líbilo a co byste si domů nikdy nepořídili?
Bez ohledu na soudobé designerské trendy a výlohy kuchyňských studií, jak vypadá vaše kuchyň snů? Dřevěná a rustikální? Lesklá a nerezová? Sterilně bílá? Černá a tmavá jako noc, doplněná křiklavými doplňky neonové barvy? Maličkatá? Nebo spíš nehorázně velká? Zasněte se, pochlubte se...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Říjen 28, 2008, 16:15:32 » |
|
Mám ráda kuchyň, co mám doma. Po jiné netoužím. Stará, dřevěná, žluto modrá dvířka i poličky, zděděná i inovovaná, spusta skříněk a poliček, na kterých je cca 245 kořenek a zavěšené háčky na nástroje, co jsou hned po ruce. Misky v polici jsou na dosah, suroviny v dózách ve vrchní skříňce, odkládací plochy dostatek, kuchyňská deska na válení ideální. Asi si to nechám patentovat  Chodím okukovat, ale zatím jsem svůj ideál nepřekonala  Díky, mužíčku!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Říjen 28, 2008, 16:37:11 » |
|
Moje kuchyň není moje a jsem ráda, že bude sloužit už jen půl roku (doufám), je dost velká, ale tak blbě udělaná, že v ní není místo, je bílá s policema tak vysoko, že tam nedosáhnu, nerezová pracovní deska a vůbec vypadá, jak kdyby byla součástí operačních sálů  a jaká bude nová ještě nevím 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #3 kdy: Říjen 28, 2008, 16:39:56 » |
|
Nová bude taková, jakou chcete, ne? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
trikolka
Hibernované autorky
Junior sous chef
Bodů: 248
Dej si koláček, život je krátkej.
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Říjen 28, 2008, 17:58:07 » |
|
veeelika, s islandem a s velikanskym stolem jidelnim, na kterem by porad bylo neco dobreho, kolem ktereho se naji asi tak deset lidi a na ktery se i presto vejdou kytky a spousta bordelu (casopisy a detske hracky a tak). hneda, rustikalni! s drevenou podlahou (je to sen tak co). a pokud si chci zachovat manzela, musim si prisnit jeste taky barovej pult 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #5 kdy: Říjen 28, 2008, 18:10:47 » |
|
Barovej pult si snim i sama pro sebe  a asi je to spis na odrazeni manzela...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Říjen 28, 2008, 21:34:34 » |
|
Já jsem s tou svou vlastně spokojená. Sice pořád frflám, že je malá, že mám zbytečnou odkapávací plochu vedle dřezu, kterou bych jinak využila, a kdeco... Ale ve skutečnosti to, že je malá a nemůžu tam mít spoustu bordelu mě motivuje zachovávat tam jakýs takýs pořádek a držet si v kuchyni opravdu jen to, co využiju. Já mít velkou kuchyni, mám v ní kdejakou pitomost a už by nikdy nevypadala ani přibližně uklizeně. Takže vlastně sláva panelákovým kuchyním. A co se týče vzhledu, tak komplet celá dřevěná. Pokud mám vybírat barvy, skončím vždycky u dřeva a oranžovo-žluto-hnědých kombinací. Jenom židle jsou zelené, protože už je dva roky chci nechat přečalounit na nějakou inteligentnější barvu a čím jsou zdevastovanější, tím víc si říkám, jestli to má vůbec ještě smysl.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #7 kdy: Říjen 28, 2008, 21:46:39 » |
|
Souhlasím, že čím menší kuchyně, tím menší nepořádek. Žádné zbytečné lapače prachu. Myslím, že doma prostě máme akurát to, co potřebujeme.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Říjen 29, 2008, 00:14:02 » |
|
Mám teď dočasně pidikuchyň (3x2 m, do čehož se musí vejít kuchyňská linka, lednice a další úložné prostory), ale ač mi vlastně naprosto stačí, stejně toužím po veliké kuchyni - takové, aby v ní mohlo vařit třeba pět lidí najednou. Ideálně v černo-bílo-meruňkové kombinaci (což se do té doby, než se dostanu k realizaci, pravděpodobně několikrát změní  ) Hlavně ale žádný nerez a odtažitý design, kuchyň má být podle mě příjemná, teplá a voňavá, dost pohodlná na celodenní pobyt, práci i lenošení... Že by to byla skrytá touha po staré rozložité peci?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
|
Ginevra
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Říjen 29, 2008, 09:57:13 » |
|
Já mám pidi kuchyň. Linku 160 cm dlouhou + Jednu 5 patrovou polici + jeden pojizdny vozim na jehož horní desce rostou fialky  To by člověk nevěřil, kolik se toho do tahoveho malého prostoru vejde  Jo a jednička má 51 cm a spolu s mikrovlnkotroubou je schovana pod pracovni deskou  bylo to vypočítané aby se to pod ní přesně vešlo Malí lidi, malá kuchyň 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
noemmi
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Říjen 29, 2008, 11:23:53 » |
|
Nemáte někdo tip, jak narvat do panelákové kuchyně pračku i myčku a mít tam ještě dost prostoru?  (teda já bych aj věděla, ale těch 150 tisíc na realizaci chybí  ) Moje vysněná kuchyň je velká, propojená s obývákem (nojo, má pořádnou digestoř, nebojte) - ikdyž pokud by byla fakt velká s pořádným a velkým stolem, tak by ten obývák ani nemusel být. Jo, a hlavně má babyvzdorné skříňky a šuplíky. Víc nenapíšu, nebo se to dítě asi podřeže, nebo co to zas vylovilo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #11 kdy: Říjen 29, 2008, 11:31:12 » |
|
Pojistky do šuplíků  Včera jsem je kupovala. Taky už vymýšlí, kde by co otevřela. Než se v tom bude hrabat, ještě to chvilku potrvá, ale zapasovat si nohy pod nejspodnější šuplík a řvát, že se nedostane ven, už umí 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
noemmi
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Říjen 29, 2008, 11:38:27 » |
|
Vladko já mám furt takové idylické představy, že se dítko naučí, že to nesmí, a nebude to dělat... Navíc bych ty pojsitky stejně nepoužívala, jak se znám  ... No, mám co chci.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Markyza
Hibernované autorky
Chef de partie
Bodů: 292
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Říjen 29, 2008, 13:08:59 » |
|
stejně toužím po veliké kuchyni - takové, aby v ní mohlo vařit třeba pět lidí najednou Nás v bistru je ale víc než pět  ! Kde budeme dělat kuchařská soustředění?! Já vařím v kuchyni, která není moje. Ta moje bude mít hlavně myčku nádobí a hodně šuplíků, ty jsou mnohem lepší než skříňky. Aktuálně se mi líbí právě ty designové jednobarevné nedřevěné skvosty, které zavrhujete, ale chtěla bych zaoblené hrany - barva meruňková je prima. Možná, až se budu konečně "usazovat", začnu zbožňovat dřevěné kuchyně a lá selská izba, kdo ví?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #14 kdy: Říjen 29, 2008, 14:45:10 » |
|
Náhodou nic proti moderní designové kuchyni. Jen já bych si ji neuměla udělat, aby na mě zároveň působila i lidsky. Třeba náš milovaný pan Macek má moderní kuchyni udělanou tak, aby se mu hodila k designové varné konvici  To já potřebuju v kuchyni teplé barvy. Kdybych měla šedou nerezovou, tak se v ní v tomhle počasí asi zblázním. A věřím, že jsou lidi, co to dokážou sladit, použít vhodné doplňky a udělat v moderní kuchyni útulnou atmosféru, ale já to nejsem, tak musím vybrat něco, co je útulné už samo o sobě
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|