Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 20:47:51 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3 ... 7   Dolů
Tisk
Autor Téma: Kuchyň snů  (Přečteno 10694 krát)
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710

Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« kdy: Říjen 28, 2008, 15:39:59 »

Díváte se rádi na nové nebo na cizí kuchyně? Koukáte, co by se vám líbilo a co byste si domů nikdy nepořídili?

Bez ohledu na soudobé designerské trendy a výlohy kuchyňských studií, jak vypadá vaše kuchyň snů? Dřevěná a rustikální? Lesklá a nerezová? Sterilně bílá? Černá a tmavá jako noc, doplněná křiklavými doplňky neonové barvy? Maličkatá? Nebo spíš nehorázně velká? Zasněte se, pochlubte se...
Zaznamenáno

Citace: Robert Frost
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #1 kdy: Říjen 28, 2008, 16:15:32 »

Mám ráda kuchyň, co mám doma. Po jiné netoužím. Stará, dřevěná, žluto modrá dvířka i poličky, zděděná i inovovaná, spusta skříněk a poliček, na kterých je cca 245 kořenek a zavěšené háčky na nástroje, co jsou hned po ruce. Misky v polici jsou na dosah, suroviny v dózách ve vrchní skříňce, odkládací plochy dostatek, kuchyňská deska na válení ideální. Asi si to nechám patentovat Úsměv

Chodím okukovat, ale zatím jsem svůj ideál nepřekonala Úsměv Díky, mužíčku!
Zaznamenáno

schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #2 kdy: Říjen 28, 2008, 16:37:11 »

Moje kuchyň není moje a jsem ráda, že bude sloužit už jen půl roku (doufám), je dost velká, ale tak blbě udělaná, že v ní není místo, je bílá s policema tak vysoko, že tam nedosáhnu, nerezová pracovní deska a vůbec vypadá, jak kdyby byla součástí operačních sálů  Nevím co si myslet/Nerozhodný  a jaká bude nová ještě nevím  Mrknutí
Zaznamenáno
lucianka
Bistro
Head chef

« Odpověď #3 kdy: Říjen 28, 2008, 16:39:56 »

Nová bude taková, jakou chcete, ne? Úsměv
Zaznamenáno

trikolka
Hibernované autorky
Junior sous chef
*

Bodů: 248

Dej si koláček, život je krátkej.

Dělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduBojkot špatných restaurací

« Odpověď #4 kdy: Říjen 28, 2008, 17:58:07 »

veeelika, s islandem a s velikanskym stolem jidelnim, na kterem by porad bylo neco dobreho, kolem ktereho se naji asi tak deset lidi a na ktery se i presto vejdou kytky a spousta bordelu (casopisy a detske hracky a tak). hneda, rustikalni! s drevenou podlahou (je to sen tak co). a pokud si chci zachovat manzela, musim si prisnit jeste taky barovej pult Mrknutí
Zaznamenáno
lucianka
Bistro
Head chef

« Odpověď #5 kdy: Říjen 28, 2008, 18:10:47 »

Barovej pult si snim i sama pro sebe Úsměv a asi je to spis na odrazeni manzela...
Zaznamenáno

vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #6 kdy: Říjen 28, 2008, 21:34:34 »

Já jsem s tou svou vlastně spokojená. Sice pořád frflám, že je malá, že mám zbytečnou odkapávací plochu vedle dřezu, kterou bych jinak využila, a kdeco... Ale ve skutečnosti to, že je malá a nemůžu tam mít spoustu bordelu mě motivuje zachovávat tam jakýs takýs pořádek a držet si v kuchyni opravdu jen to, co využiju. Já mít velkou kuchyni, mám v ní kdejakou pitomost a už by nikdy nevypadala ani přibližně uklizeně. Takže vlastně sláva panelákovým kuchyním. A co se týče vzhledu, tak komplet celá dřevěná. Pokud mám vybírat barvy, skončím vždycky u dřeva a oranžovo-žluto-hnědých kombinací. Jenom židle jsou zelené, protože už je dva roky chci nechat přečalounit na nějakou inteligentnější barvu a čím jsou zdevastovanější, tím víc si říkám, jestli to má vůbec ještě smysl.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
lucianka
Bistro
Head chef

« Odpověď #7 kdy: Říjen 28, 2008, 21:46:39 »

Souhlasím, že čím menší kuchyně, tím menší nepořádek. Žádné zbytečné lapače prachu. Myslím, že doma prostě máme akurát to, co potřebujeme.
Zaznamenáno

Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710

Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« Odpověď #8 kdy: Říjen 29, 2008, 00:14:02 »

Mám teď dočasně pidikuchyň (3x2 m, do čehož se musí vejít kuchyňská linka, lednice a další úložné prostory), ale ač mi vlastně naprosto stačí, stejně toužím po veliké kuchyni - takové, aby v ní mohlo vařit třeba pět lidí najednou. Ideálně v černo-bílo-meruňkové kombinaci (což se do té doby, než se dostanu k realizaci, pravděpodobně několikrát změní Úsměv) Hlavně ale žádný nerez a odtažitý design, kuchyň má být podle mě příjemná, teplá a voňavá, dost pohodlná na celodenní pobyt, práci i lenošení... Že by to byla skrytá touha po staré rozložité peci?
Zaznamenáno

Citace: Robert Frost
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
Ginevra
Head chef

Bodů: 1055

Jen mrtvé ryby plují proudem

Bojkot špatných restauracíNevařím podle Babicy

« Odpověď #9 kdy: Říjen 29, 2008, 09:57:13 »

Já mám pidi kuchyň. Linku 160 cm dlouhou + Jednu 5 patrovou polici + jeden pojizdny vozim na jehož horní desce rostou fialky  Škleb

To by člověk nevěřil, kolik se toho do tahoveho malého prostoru vejde Smích Jo a jednička má 51 cm a spolu s mikrovlnkotroubou je schovana pod pracovni deskou Smích bylo to vypočítané aby se to pod ní přesně vešlo Smích

Malí lidi, malá kuchyň  Smích
Zaznamenáno

http://www.azdieta.cz ....pojďte ochutnat
noemmi
Head chef

Bodů: 966

Bojkot špatných restauracíPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #10 kdy: Říjen 29, 2008, 11:23:53 »

Nemáte někdo tip, jak narvat do panelákové kuchyně pračku i myčku a mít tam ještě dost prostoru?  Kroutím očima (teda já bych aj věděla, ale těch 150 tisíc na realizaci chybí  Škleb Škleb Škleb)

Moje vysněná kuchyň je velká, propojená s obývákem (nojo, má pořádnou digestoř, nebojte) - ikdyž pokud by byla fakt velká s pořádným a velkým stolem, tak by ten obývák ani nemusel být.

Jo, a hlavně má babyvzdorné skříňky a šuplíky. Víc nenapíšu, nebo se to dítě asi podřeže, nebo co to zas vylovilo  Hněv Hněv Hněv
Zaznamenáno

Jídlo je pro žaludek a žaludek pro jídlo. (I.Kor 6:13)

http://malevicovi.net
vlaďka
Bistro
Head chef

« Odpověď #11 kdy: Říjen 29, 2008, 11:31:12 »

Pojistky do šuplíků Úsměv Včera jsem je kupovala. Taky už vymýšlí, kde by co otevřela. Než se v tom bude hrabat, ještě to chvilku potrvá, ale zapasovat si nohy pod nejspodnější šuplík a řvát, že se nedostane ven, už umí Úsměv
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
noemmi
Head chef

Bodů: 966

Bojkot špatných restauracíPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #12 kdy: Říjen 29, 2008, 11:38:27 »

Vladko já mám furt takové idylické představy, že se dítko naučí, že to nesmí, a nebude to dělat... Navíc bych ty pojsitky stejně nepoužívala, jak se znám  Kroutím očima...
No, mám co chci.
Zaznamenáno

Jídlo je pro žaludek a žaludek pro jídlo. (I.Kor 6:13)

http://malevicovi.net
Markyza
Hibernované autorky
Chef de partie
*

Bodů: 292

« Odpověď #13 kdy: Říjen 29, 2008, 13:08:59 »

stejně toužím po veliké kuchyni - takové, aby v ní mohlo vařit třeba pět lidí najednou
Nás v bistru je ale víc než pět  Škleb! Kde budeme dělat kuchařská soustředění?!
Já vařím v kuchyni, která není moje. Ta moje bude mít hlavně myčku nádobí a hodně šuplíků,
ty jsou mnohem lepší než skříňky. Aktuálně se mi líbí právě ty designové jednobarevné
nedřevěné skvosty, které zavrhujete, ale chtěla bych zaoblené hrany - barva meruňková
je prima. Možná, až se budu konečně "usazovat",  začnu zbožňovat dřevěné kuchyně
a lá selská izba, kdo ví?
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

« Odpověď #14 kdy: Říjen 29, 2008, 14:45:10 »

Náhodou nic proti moderní designové kuchyni. Jen já bych si ji neuměla udělat, aby na mě zároveň působila i lidsky. Třeba náš milovaný pan Macek má moderní kuchyni udělanou tak, aby se mu hodila k designové varné konvici Smích To já potřebuju v kuchyni teplé barvy. Kdybych měla šedou nerezovou, tak se v ní v tomhle počasí asi zblázním. A věřím, že jsou lidi, co to dokážou sladit, použít vhodné doplňky a udělat v moderní kuchyni útulnou atmosféru, ale já to nejsem, tak musím vybrat něco, co je útulné už samo o sobě Úsměv
Zaznamenáno

C. S. Lewis
Stran: [1] 2 3 ... 7   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.077 sekund, 18 dotazů.