trikolka
Hibernované autorky
Junior sous chef
Bodů: 248
Dej si koláček, život je krátkej.
|
 |
« kdy: Listopad 01, 2008, 20:00:11 » |
|
Zúčastněte se a napište nám o tom, jak jste dopadli. Přidejte i fotodůkazy! Nebo nám prostě jen ukažte, jaké oblíbené kousky v černé barvě se skrvají ve vašich skříních. A teď myslím nádobí a police kuchyňské, ne černé koktejlky, které vám visí na desatero ramínkách v šatníku. Still Life With - November challenge
|
|
|
|
« Poslední změna: Listopad 01, 2008, 20:20:28 od trikolka »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Listopad 01, 2008, 21:22:28 » |
|
Vypadá to skvěle, ale znamenalo by to registrovat se na flickru a zorientovat se v tom, jak to funguje. Takže nic 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
trikolka
Hibernované autorky
Junior sous chef
Bodů: 248
Dej si koláček, život je krátkej.
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Listopad 01, 2008, 21:53:37 » |
|
Vypadá to skvěle, ale znamenalo by to registrovat se na flickru a zorientovat se v tom, jak to funguje. Takže nic  zaregistruj se na flickru a pak klikni na odkaz v clanku a ono te to samo hodi tam, kam potrebujes. mno a pak uz jenom uploadnes foto 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #3 kdy: Listopad 01, 2008, 21:57:19 » |
|
Takes only a moment with your yahoo ID! Na yahoo už jsem to zkoušela dvakrát a vždycky jsem v nějakém bodě byla nucená toho nechat a tu registraci jsem nikdy nedotáhla do konce. Tak do třetice všeho dobrého 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
penda
Sous chef

Bodů: 368
Doma jez co máš, u cizích co ti dají.
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Listopad 03, 2008, 00:10:24 » |
|
Černou sadu nádobí zatím doma žádnou nemám, ale následující sady bych brala okamžitě ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
penda
Sous chef

|
 |
« Odpověď #5 kdy: Listopad 03, 2008, 00:11:54 » |
|
... a pokračuji ...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
penda
Sous chef

|
 |
« Odpověď #6 kdy: Listopad 03, 2008, 00:13:17 » |
|
... a ještě ... Tak co, vybrali byste si z takových sad něco i Vy? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #7 kdy: Listopad 03, 2008, 10:18:57 » |
|
Tu poslední z první série obrázků. Já jsem konzerva, moc černý to být nesmí, to je pak leda na focení, ne na používání. Černá je moc depresivní, tma a tak vůbec. Teď když už je tma v pět odpoledne, nebudu si ji dělat i na stole, ne?  V létě se uvidí.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
noemmi
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Listopad 03, 2008, 11:26:22 » |
|
Něco jó, ale všechno rozhodně ne. Ty retro vzory teda nemusím vůbec (ony to asi nejsou retro vzory, ale myslím, že víte, který myslím:) ). Ale některý jsou hezký talíře jsou hezký, to zas jo. Ale ta černá je taky taková "každý patlanec je na tom vidět", bych se uleštila, než bych to dala na stůl...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Tyna
Hibernované autorky
Head chef
Bodů: 518
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Listopad 03, 2008, 11:56:37 » |
|
já mám spíš pocit, že číme více nápadný talíř co do vzorů či barvy, tím vice ubírá pozornost od samotného jídla...nehledě na to, že mám pocit, že všechno bych na tom prostě nenaservírovala - že by se to třeba barevně moc tlouklo....kdepak - bílá je bílá...max. s malimý vzory a čím větší talíře tím lepší 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Listopad 03, 2008, 18:33:56 » |
|
Naprosto souhlasím s Týnkou. Barevné talíře snesou jen některé jídlo, protože spousta toho na nich nevypadá hezky. Ke žluté sukni si taky nemůžete vzít cokoli. Nicméně fotit jídlo servírované v černém nádobí, s černými doplňky, na černém podkladě a s černým pozadím je prostě fotografický trend, který se teď bude ukazovat čím dál víc, každý (fotograf i vydavatel) si ho chce aspoň zkusit. Co už jsem zahlídla v pár časopisech, to vypadá nejen krásně, elegantně a chutně, ale taky vůbec ne depresivně. Nicméně všechno je to o dobrém foodstylingu a stylingu a na to tu mezi námi asi stejně nikdo nemá čas 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #12 kdy: Listopad 03, 2008, 18:50:54 » |
|
Já neříkám, že to musí působit depresivně na fotce. Právě naopak, focení je jedna z mála věcí, co se s černým nádobím dá dělat. Ale na každodenní použití by mi to depresivní přišlo. Fialový talíř chci taky aspoň jeden 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Listopad 03, 2008, 20:25:50 » |
|
černobílá kombinace mi tak nějak sedí k japonské kuchyni a ani nevím proč  černé nádobí může být efektní při prezentaci jídla v restauraci a na focení, ale já bych to domů nechtěla. Mám dva hodně tmavě modrý z ikei a moc mi z nich nechutná, slouží spíš k podávání jednohubek a tak. U mě vítězí bílá na plné čáře 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Listopad 03, 2008, 21:34:35 » |
|
Obecne se rika, ze modra barva nepovzbuzuje chut k jidlu. Servirovat se ma na talirich svetlych, bila je samozrejme ideal, chutove bunky toleruji jeste zlutou. Takze pochutnmavejme si, ale ve svetlem 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|