AcquaCheta
Demi chef de partie

Bodů: 252
|
 |
« kdy: Prosinec 19, 2008, 15:40:41 » |
|
Ne že bych měla zálibu v novoročních předsevzetích (kdo chce přestat kouřit, měl by s tím seknout hned a ne čekat do Nového roku - a basta  ), ale jelikož jsou Vánoce z hlediska stravovacího režimu výjimečné a jelikož vzhledem k ustáleným tradicím a nutností brát ohled na rodinu nemáme moc prostor pro změny jídelníčku k lepšímu, leden se pro přehodnocení stávajících a zařazení nových přístupů vyloženě nabízí. Tak co chystáte? Můj seznam (abychom to dali do perspektivy: dělám teplé obědy i večeře, takže po odečtení návštěv restaurací to činí řekněme 12 jídel x 2 osoby týdně): 1. Zvýšit konzumaci ryb - alespoň 4-5 hlavních jídel za měsíc. 2. Zvýšit konzumaci luštěnin - dvakrát týdně by luštěniny měly být výraznou složkou jídla. 3. Naučit se vařit více luštěninových jídel v zájmu snazšího plnění předsevzetí 2. 4. Udělat radost drahému a kupovat hovězí častěji než dvakrát do roka.  5. Alespoň jednou za dva týdny zkusit udělat nějaké nové jídlo. 6. Zvýšit konzumaci čerstvé zeleniny. 7. Prozkoumat v obchodě se zdravou výživou různé obiloviny a zjistit, zda by se daly zařadit do jídelníčku. 8. Začít se postupně seznamovat s tím krásným a velkým regálem plným skvělých sýrů.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 19, 2008, 15:56:07 » |
|
Omezit spotřebu sádla. Kdo se s tím má furt škvařit  Pít méně kávy, ke zvýšení tlaku mi stačí, že všude nacházím ponožky
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 19, 2008, 16:03:46 » |
|
Abies, to je teda úctyhodný a uvědomělý seznam, smekám. Rok co rok už hezkou řádku let si dávám čtyři novoroční předsevzetí (ne nutně jídelní) a pokaždé z nich dvě splním. Což i tak vydá na docela slušné změny. Ale prozradit je fakt nemůžu, ani ty staré, ani ty nové, protože jsou příliš osobní. Snad až na to jedno, o kterém by něco mohl vědět Merlin, protože se ho to taky jistým způsobem dotklo... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 19, 2008, 21:00:52 » |
|
Abies, to je teda úctyhodný a uvědomělý seznam, smekám. Rok co rok už hezkou řádku let si dávám čtyři novoroční předsevzetí (ne nutně jídelní) a pokaždé z nich dvě splním. Což i tak vydá na docela slušné změny. Ale prozradit je fakt nemůžu, ani ty staré, ani ty nové, protože jsou příliš osobní. Snad až na to jedno, o kterém by něco mohl vědět Merlin, protože se ho to taky jistým způsobem dotklo...  Flo, trošku přehmat ve jménech.  Novoroční předsevzetí nedělám, během roku realizuju změny v životě tak, jak zrovna přicházejí. Dělám něco špatně? Ve chvíli, kdy zrovna prozřu, jdu to dělat jinak.  Ale většinou jsou to tak vnitřní prožitky a změny, že na povrch probublají až za nějaký čas.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

|
 |
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 19, 2008, 22:02:39 » |
|
Ups, promiňte obě. Další důkaz, že dobře dělám, že stále ještě nevařím.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1736
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 19, 2008, 22:05:02 » |
|
Flo, to je pasivně aktivní rezistence? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
|
|
|
kamilio
Chef de partie

Bodů: 186
Dobře probdělá noc dá víc, než špatně prožitý den.
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 19, 2008, 23:43:08 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 20, 2008, 20:29:27 » |
|
TAk mám jedno předsevzetí, které se týká jídla: VYzkoušet mikrovlnné škvarky. Furt se tu o nich mluví. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Merlin
Administrator
Head chef

|
 |
« Odpověď #8 kdy: Prosinec 20, 2008, 22:46:49 » |
|
Abies Alba: lehce se budu pohybovati na hraně toho, co jsem řekl, že nebudu o tom psáti. Nedělej to, je to vysušené a vůbec o ničem 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

|
 |
« Odpověď #9 kdy: Prosinec 20, 2008, 23:03:03 » |
|
Abies (tentokrát správné oslovení, všímáš si?  ), klidně to udělej, jsou sice menší, ale dobré, a hlavně mikrovlnkové sádlo je naprosto bezkonkurenční. Co se týče mikrovlnky jsem jinak docela zdrženlivá, ale tenhle původně esmeraldin recept si mě získal.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Prosinec 20, 2008, 23:44:44 » |
|
Flo, všímám.  VYzkouším. Že bych to stihla ještě před Vánoci? Myslím, že podle Esmeraldy jsem už vařila v mikrovln. povidla... A jsou skvělá! Merlin: Chachá! ŠKVARKY! 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Merlin
Administrator
Head chef

|
 |
« Odpověď #11 kdy: Prosinec 21, 2008, 00:27:49 » |
|
Abies Alba: další provokatér? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Tyna
Moderator
Head chef

Bodů: 518
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Prosinec 21, 2008, 08:37:44 » |
|
Můj přítel by zase asi ocenil, kdybych si ty škvarky dala a byla méně "posedlá zdravou stravou" (s čímž samozřejmě nesouhlasím - posedlá nejsem  ) Jenže je fakt, že já na tyhle věci nikdy moc nebyla - už od malička jsem odmítala českou kuchyni, salámy, zabijačkové výrobky a jiné "delikatesy" po kterých se ostatním dělaly boule za ušima a mastno za hubama 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Září 03, 2009, 11:45:37 » |
|
Tak jsem si dneska dala jídelní předsevzetí být důsledná a vnutit Zuzance oběd jakýmkoliv podlým trikem. Nebudu vás napínat, po dvou lžičkách a čtvrthodině řevu jsem to vzdala. Řekněte mi někdo, že taky máte dítě, které v roce a půl nejedlo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Září 03, 2009, 11:57:57 » |
|
Vlaďko, taky jsem takovou můru měla. Nenuť ji, ale nedej jí nic jiného. Doufám, že nemáš po ruce babičku, která by jí na tajňačku nacpala oříškovou čokoládku, aby to díííítě mělo aspoň něco v žaloudečku, za to bych stavěla ke zdi a střílela. Já sama jsem byla taky frfňa a pamatuju si do dneška chuť studené čočky nakyselo se ztuhlým sádlem na povrchu, kterou jsem potupně dlabala ve čtyři u kuchyňské linky, když maminka zamkla špajz a šla na zahradu. Dcera taky vyváděla s jídlem, dávala jsem jí menší porce a protože byli tři a kluci jedli, nakonec naštěstí zafungoval stádový efekt a konkurence.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|