Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 21:04:31 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: 1 [2] 3 4 ... 15   Dolů
Tisk
Autor Téma: Máslová galerie  (Přečteno 19483 krát)
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #15 kdy: Leden 30, 2009, 19:18:12 »

Eh...krávu....to mně zatím nenapadlo  Kroutím očima
Dnešní smetana snad ani nezkysne, ale rovnou se zkazí. Myslela jsem rozmíchat to se zakysanou a nechat den - dva postát. Jak by tohle ovlivnilo chuť?
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
vlaďka
Moderator
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #16 kdy: Leden 30, 2009, 19:46:38 »

Chuť by to ovlivnilo. Bylo by to lehce nakyslé a naprosto neušlehatelné Úsměv Zakysaná smetana má málo tuku a pokud se dostaneš pod 30%, už to neušleháš. Ideální je držet se nad 32% a čím víc, tím líp. Jenže v našich podmínkách to znamená 33, nebo nic. Jinou smetanu bez stabilizátorů jsem nikde neviděla. Samozřejmě že 40% by byla na máslo ještě lepší, ale tu běžně dělá jen Kunín a se stabilizátory. Jestli se ti chce, můžeš směle zkoušet, ale pro mě už je to moc velké riziko, že z toho nakonec nic neudělám... Ačkoliv takový supertučný tvaroh by z toho šel Úsměv Že bych to zkusila taky? Úsměv
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Mariebobr
Head chef

Bodů: 1352

Bistro jízda 5.3.2009Dělám si svoje másloBistro jízda 16.3.2009

« Odpověď #17 kdy: Leden 31, 2009, 11:38:15 »

Tak jsem splnila slib a včera při nominaci Českých lvů štěrchala smetanu v zavřené nádobce, kterou jsme dostali k mixeru. Zkusila jsem to bez kuličky a třepala celkem zlehka a rytmicky. Nadchlo mě, že asi po 10 minutách jsem už měla krásnou hustou šlehačku, ale ... pak jsem trochu znejistěla, když jsem třepala a třepala a šlehačka seděla přilepená na dně a ani se nehnula. Po dalších pěti minutách, kdy jsem myslela, že jen plýtvám energií, se najednou ozval krásný šplouch a uvnitř si seděla krásná hrouda másla uprostřed mléka Úsměv Takže čistý čas třepání asi 15 minut, dalších 15 úpravy. Doporučuju tenhle způsob všem, kteří se bojí, že si kuchyň ohodí podmáslím - je to naprosto bezpečné. Kromě toho se tím pěkně posilují ramena, ale byla jsem překvapená, že jsem se tím vůbec neunavila a ani teď ráno mě z toho nic nebolí Úsměv No a nesmím opominout ušetření elektrické energie!
Zaznamenáno

"I always thought the Bible was more of a salad thing, but it isn't. It is a chocolate thing."  - Donald Miller: Blue Like Jazz
Mariebobr
Head chef

« Odpověď #18 kdy: Leden 31, 2009, 11:41:34 »

A ještě dodávám, že jsem použila smetanu Mlada 31%, 250 gramů. Na naší hooooodně nepřesné nedigitální kuchyňské váze jsem usoudila, že másla by zní mohlo být něco pod 100 gramů.
Zaznamenáno

"I always thought the Bible was more of a salad thing, but it isn't. It is a chocolate thing."  - Donald Miller: Blue Like Jazz
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #19 kdy: Leden 31, 2009, 15:53:41 »

U nás doma bylo máslení dnes. A takhle to dopadlo Úsměv
Mastné ruce mám ještě teď - 4 x jsem je drhla teplou vodou a mýdlem. To bude ta klávesnice zas vypadat!
« Poslední změna: Leden 31, 2009, 15:58:28 od lucianka » Zaznamenáno

Mariebobr
Head chef

« Odpověď #20 kdy: Leden 31, 2009, 16:05:41 »

Tak to já jsem máslo masírovala a vymačkávala stěrkou v nakloněné misce, aby z ní voda mohla průběžně odkapávat. Za celý proces jsem se tak šlehačky ani másla nedotkla - nevím ovšem, nakolik se mi povedlo vodu správně vymačkat. Jsem ale s výsledkem spokojená.
Tak pěkné, hladké a zakulacené ho ovšem nemám Úsměv Taky teda nemám ještě máselničku. Nevíte o nějaké pěkné? Chceme nerezovou matnou, bez zbytečně širokých okrajů. Luciančina kameninová (nebo z čeho je) mě taky zaujala, ale nejsem si jistá, jestli by nebyla moc těžká.
Zaznamenáno

lucianka
Bistro
Head chef

« Odpověď #21 kdy: Leden 31, 2009, 16:52:50 »

Mariebobr,
skrýš pro máslo jsem hledala hodně dlouho. Nerez jsem znala z domova, ale nebyl matný, tudíž otisky prstů bylo možno sejmout i bez příslušné kriminalistické soupravy. S tou, co mám teď, jsem nadmíru spokojena. Pravda, nejlehčí není. Ještě snad vyfotím i její víčko, to je skvost.
Zaznamenáno

Mariebobr
Head chef

« Odpověď #22 kdy: Leden 31, 2009, 17:06:43 »

... Ještě snad vyfotím i její víčko, to je skvost.

Ano, ano! Úsměv Nakonec se snad dokonce nechám přesvědčit...
Zaznamenáno

lucianka
Bistro
Head chef

« Odpověď #23 kdy: Leden 31, 2009, 17:10:21 »

... Ještě snad vyfotím i její víčko, to je skvost.

Ano, ano! Úsměv Nakonec se snad dokonce nechám přesvědčit...

dobrá, jdu fotit Úsměv
« Poslední změna: Leden 31, 2009, 17:22:16 od lucianka » Zaznamenáno

lucianka
Bistro
Head chef

« Odpověď #24 kdy: Únor 01, 2009, 16:35:34 »

Maslo je lahodne, vonave a chutne. Dnes jsme ho snidali na krajici chleba, posypane cerstvou rerichou. Na okraj - je mozne pri priprave pridat do masla sul, aby bylo dochucene?
Zaznamenáno

vlaďka
Moderator
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« Odpověď #25 kdy: Únor 01, 2009, 22:55:55 »

Možné je všechno. Já přidávám sůl, česnek a bylinky a po másle se pak jen zapráší Úsměv Je geniální pod tvaroh, asi by bylo dobré i k masu, ale tak daleko jsme se ještě nedostali Úsměv
Máselničku mám skleněnou, made in IKEA, taky není úplně nejlehčí, ale neměnila bych. Hlavně když mám formičkové máslo, jsem ráda, že je ve skle vidět Úsměv
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Mariebobr
Head chef

« Odpověď #26 kdy: Únor 01, 2009, 23:41:25 »

Lucianko, děkuju za fotky! Vypadá to moc pěkně, esteticky. Představuju si prosluněný pokoj s kostkovaným ubrusem na venkovsky dřevěném stole prostřený k snídani s touhle máselničkou...
Jen pořád váhám, že asi opravdu bude dost těžká.
Zaznamenáno

lucianka
Bistro
Head chef

« Odpověď #27 kdy: Únor 01, 2009, 23:45:29 »

Mariebobr, ta vaha neni nijak ukrutna. Ja ji unesu a zvladam v pohode. Nebojte se toho.
Zaznamenáno

Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #28 kdy: Únor 02, 2009, 15:59:02 »

Máselničku bych si taky přála. Máslo jsem dělala o víkendu a rozhodla jsem se, že už nikdy máslo kupovat nebudu, vždycky ho budu jen dělat. Byl snadné a perfektně se povedlo Úsměv Fotku nemám, ale když vezmete krabičku od pomazánkového másla a postavíte ji na víčko, tak tak vypadalo moje máslo Smích a zítra dělám další, pořádám děkovnou snídani pro kolegy z práce Úsměv
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Mariebobr
Head chef

« Odpověď #29 kdy: Únor 02, 2009, 16:17:36 »

Mariebobr, ta vaha neni nijak ukrutna. Ja ji unesu a zvladam v pohode. Nebojte se toho.

Tak ja bych se po ni podivala Úsměv Mate prosim nejaky tip, kde se da sehnat?
Zaznamenáno

Stran: 1 [2] 3 4 ... 15   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.083 sekund, 19 dotazů.