lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« kdy: Leden 30, 2009, 18:21:26 » |
|
Novinka na webu Lidovek - http://www.lidovky.cz/ln-vareni.aspA také v tištěné verzi v magazínu Pátek LN citace z webu: Nová rubrika magazínu Pátek s názvem „Dobrá chuť“ přináší originální kombinaci textu a videa. Multimediální lahůdka od Hany Michopulu, šéfexpertky Lidových novin na všechno, co chutná a voní, vám každý týden nabízí rady, reportáže, zajímavosti, postřehy, sofistikované triky a lahodné recepty. To vše doplněné o dvouminutové video, kde vám prozradí co, jak, s čím a za kolik. Jsme to, co jíme. „Dobrá chuť“ vám zlepší život. Tento týden přišla na řadu řepa červená 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Moderator
Head chef

Bodů: 4182
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Leden 30, 2009, 19:54:54 » |
|
Já teď vytrvale pozoruju její reklamní fotky v bille a se směsicí údivu a nevím čeho (dva týdny už si nedokážu utřídit pocity, které z toho mám) hledím na to, jak ji titulují - "odbornice na domácí vaření" 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
|
noemmi
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Leden 30, 2009, 20:25:28 » |
|
To ona ale je, nebo ne? V bille jsem nebyla, novou ribriku z lidovkách vítám, červenou řepu obcházím v krámech čím dál menším obloukem:)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #3 kdy: Leden 30, 2009, 20:44:11 » |
|
Neommi, neobcházej, ale vrhni se na ni 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #4 kdy: Leden 30, 2009, 20:44:48 » |
|
To ona ale je, nebo ne?
Kdo? H.M. v reklamní kampani Billy? Ano, to je.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
vlaďka
Moderator
Head chef

|
 |
« Odpověď #5 kdy: Leden 30, 2009, 21:28:13 » |
|
Já myslím, že to spíš bylo na tu "odbornici na domácí vaření." Já jsem netušila, že na domácí vaření může být člověk odborník. Já vím, že to je asi dobrý popis toho, co dělá, ale já bych tohle nikdy neřekla. Pořád ještě doufám, že existují oblasti, kde člověk nepotřebuje být odborník. Ale když už mezi ně nepatří ani kojení, ani vaření, ani uklízení, zbývá nám asi jenom vyměňování plínek 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #6 kdy: Leden 30, 2009, 21:40:09 » |
|
Já myslím, že to spíš bylo na tu "odbornici na domácí vaření."
jj, Vladko, to mas jistojiste pravdu!
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
noemmi
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Leden 31, 2009, 21:42:29 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #8 kdy: Únor 01, 2009, 16:37:54 » |
|
Noemmi, to je nová klasifikace druhů? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Únor 02, 2009, 16:20:16 » |
|
Jo tahle... a to se mě přítel nedávno ptal, kdo to je. A já řekla, že nevím 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
noemmi
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Únor 02, 2009, 16:47:44 » |
|
Ale tak mi to docvaklo nedávno na jedné návštěvě... Prostě odbornice na domácí vaření jsou. Je to smutné, ale podle mě je to tak. Jsou hospodyňky, co skoro nevaří. Pak hospodyňky, co to berou jako nutnost. A pak přijdete k někomu na návštěvu, vidíte v lednici mléko v lahvi, na okně bylinky, kvalitní čaje, a jánevímcoještě (samozřejmě ty věci mohou být úplně jiné, než bylinky a mléko) - no a už víte, že tady se vaří lépe, a z rozhovoru vidíte i ten zájem, a ikdyž se třeba často jídlo enpovede, nebo to není všechno stoprocentní, vidíte aspoň, že ona hospodyňka je na dobré cestě. Píšu o ženách, muže nenavštěvuji:)
Neumím to moc popsat, ale vy mi jistě rozumíte...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Mariebobr
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Únor 02, 2009, 17:03:00 » |
|
To me zaujalo. Uz sem chci delsi dobu nekam dat odkaz na blog jedne Australanky, ale nevedela jsem kam. Neni totiz jen o vareni, ale celkove o pristupu k zivotu - co nejvic si toho udelat doma, neupinat se na to, co chci, ale proste zit, recepty tam ovsem ma taky. http://www.down---to---earth.blogspot.com/Hrozne se mi libi jeji nazory a uz delsi dobu bych chtela zit nejak podobne. Chybi mi k tomu dum se zahradou, ale delam, co muzu. No a jinak me tam prekvapilo treba to, ze v nekterych oblastech Australie se nesmi susit pradlo venku na snure nebo chovat slepice... Asi nejaky hygienicky pravidla, ktery mi mozek absolutne nebere.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"I always thought the Bible was more of a salad thing, but it isn't. It is a chocolate thing." - Donald Miller: Blue Like Jazz
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Únor 02, 2009, 20:17:45 » |
|
To jsem si vzdycky prala. Mam takovou vizi - vsechny navstevy o mne budou vzkladat, ze kdykoliv prijdou ke mne, je napeceno neco moc dobryho. Ja pecu rada, jenze navstevy k nam skoro nechodi. A kdyz, tak jen necekane. Tak si rikam, ze snad jednou budu s detma doma a budu mit cas pect a lidi k nam budou radi chodit 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
vlaďka
Moderator
Head chef

|
 |
« Odpověď #13 kdy: Únor 02, 2009, 20:47:09 » |
|
Já si myslím, že snídaně pro kolegy v práci je jedna z věcí, které pro tuhle pověst udělají docela dost  Zvlášť když jim předložíš opravdové máslo 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

|
 |
« Odpověď #14 kdy: Únor 02, 2009, 21:09:59 » |
|
Mariebobr, dekuji za ten odkaz, je to skvost. Krasne stranky. Uz se tesim na jaro - pestovani a domacimu kompostu zda
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|