Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 21:14:50 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3 ... 9   Dolů
Tisk
Autor Téma: Croissanty - mučíte se jejich výrobou nebo znáte to nejlepší pekařství?  (Přečteno 14341 krát)
trikolka
Hibernované autorky
Junior sous chef
*

Bodů: 248

Dej si koláček, život je krátkej.

Dělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduBojkot špatných restaurací

« kdy: Únor 03, 2009, 08:25:07 »

Umíte je doma udělat, aby chutnaly stejně jako ty pravé francouzské? Podělte se s námi o vaše tipy, přímo po nich prahneme Úsměv
Zaznamenáno
Daniela
Moderator
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #1 kdy: Únor 03, 2009, 08:33:16 »

Umíme a není to žádné mučení  Úsměv
Akorát na to potřebuji aspoň půl dne volna  Co???

Eh...tím nemyslím, že strávím s croissanty celý čas, jsou tam velké prostoje... Valím oči! Super!
« Poslední změna: Únor 03, 2009, 08:36:47 od Daniela » Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #2 kdy: Únor 03, 2009, 09:49:33 »

já croissanty vůbec nedělám ani nekupuju, protože bych si musela vyčítat každičký sousto...
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #3 kdy: Únor 03, 2009, 14:09:35 »

Umíme a není to žádné mučení  Úsměv
Akorát na to potřebuji aspoň půl dne volna  Co???

Eh...tím nemyslím, že strávím s croissanty celý čas, jsou tam velké prostoje... Valím oči! Super!
A recept by nebyl?  Mrknutí
Zaznamenáno
schnytlik
Head chef

« Odpověď #4 kdy: Únor 03, 2009, 14:12:51 »

já croissanty vůbec nedělám ani nekupuju, protože bych si musela vyčítat každičký sousto...
Makinko, to je naprosto špatný přístup! Život žijeme jen jeden, teď a tady, takže si ho musíme trochu užít!
Co třeba udělat si krásnou velkou nedělní snídani - tyhle drobivý potvory, pořádně potřený máslem a nějakou výbornou marmeládou? Pak stačí procházka a "hřích" je smazán. Fakt funguje to  Mrknutí
Zaznamenáno
noemmi
Head chef

Bodů: 966

Bojkot špatných restauracíPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #5 kdy: Únor 03, 2009, 14:50:19 »

Danielo taky prosím recept.
Mě se teda nikdá nepovedly:(

Ale viděla jsem nějaký plát těsta, co se nazýval croissantový. Nicméně byl velmi podoben těstu listovému (to ale vlastně croissanty jsou taky, že?)
Zaznamenáno

Jídlo je pro žaludek a žaludek pro jídlo. (I.Kor 6:13)

http://malevicovi.net
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #6 kdy: Únor 03, 2009, 15:39:12 »

Taky prosím o recept... Sice na to nemám čas, dělat je, ale jednou bude dovolená, volno nebo kdoví co a roupama nebudu mít co dělat...  Škleb
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
Markyza
Hibernované autorky
Chef de partie
*

Bodů: 292

« Odpověď #7 kdy: Únor 03, 2009, 17:53:42 »

Makinko, to je naprosto špatný přístup! Život žijeme jen jeden, teď a tady, takže si ho musíme trochu užít!
Co třeba udělat si krásnou velkou nedělní snídani - tyhle drobivý potvory, pořádně potřený máslem a nějakou výbornou marmeládou? Pak stačí procházka a "hřích" je smazán. Fakt funguje to  Mrknutí
O tom trošku pochybuju, nevím, kolik váží jeden croissant, ale jestli ho sníte 10 dkg, tak má 1710 kj (croissant s čokoládou, takže odpovídající asi marmeládě a máslu na něm), a při hodinové chůzi 3 km/h v mírně zvlněném terénu vydá žena 700 kj. A předpokládám, že po croissantu a hodině už má hooodně velký hlad  Škleb.
Zaznamenáno
schnytlik
Head chef

« Odpověď #8 kdy: Únor 03, 2009, 18:00:44 »

O tom trošku pochybuju, nevím, kolik váží jeden croissant, ale jestli ho sníte 10 dkg, tak má 1710 kj (croissant s čokoládou, takže odpovídající asi marmeládě a máslu na něm), a při hodinové chůzi 3 km/h v mírně zvlněném terénu vydá žena 700 kj. A předpokládám, že po croissantu a hodině už má hooodně velký hlad  Škleb.
Já bych to nerozebírala do takových detailů. Je zima, musíme si pěstovat zahřívací zásoby tuku v těle. Zelený lupení s lupením se jí v létě. Teď se jí dobře a tučně  Škleb
Zaznamenáno
trikolka
Hibernované autorky
Junior sous chef
*

Bodů: 248

Dej si koláček, život je krátkej.

Dělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduBojkot špatných restaurací

« Odpověď #9 kdy: Únor 03, 2009, 20:21:53 »

Já bych to nerozebírala do takových detailů. Je zima, musíme si pěstovat zahřívací zásoby tuku v těle. Zelený lupení s lupením se jí v létě. Teď se jí dobře a tučně  Škleb

Smích k+
Zaznamenáno
Zuska
Head chef

Bodů: 1075

« Odpověď #10 kdy: Únor 03, 2009, 21:33:46 »

Schnytlik: Tak nějak.
Zaznamenáno
Daniela
Moderator
Head chef

« Odpověď #11 kdy: Únor 04, 2009, 09:37:23 »

Na internetu koluje skoro jeden a tentýž recept http://www.apetitonline.cz/recepty/653-maslovy-croissant.html (často úplně doslovně okopírovaný), a dělám to snad téměř stejně. Takže jdu vyhrabat ten svůj,vytáhnu vyjímečně váhu a jdu na konfrontaci. Výsledky večer  Mrknutí
Zaznamenáno

Diderot
VeruSKa
Sous chef

Bodů: 585

Bistro jízda 5.3.2009Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovodu

« Odpověď #12 kdy: Únor 04, 2009, 10:10:12 »

eh...a obrázkový návod by nebyl? :-D ne tak jako u listového těsta jsem to z  popisu alespoň principiálně pochopila...jak by se mělo skládat...ale tady jsem bezradná ;o) to budu muset důůůůůůůkladně prostudovat :-)
Zaznamenáno

Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. A co z toho? Ž í t ! N a p l n o (a pořád :-)) ! A neodkládat to na později!!! ;o)
Daniela
Moderator
Head chef

« Odpověď #13 kdy: Únor 04, 2009, 10:25:52 »

Ledaže to nafotím a pošlu mailem?
Zaznamenáno

Diderot
VeruSKa
Sous chef

Bodů: 585

Bistro jízda 5.3.2009Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovodu

« Odpověď #14 kdy: Únor 04, 2009, 10:30:19 »

no tak to je určitě taky možný, není problém klidně pošlu mail jako SZ, ale všem by asi pomohlo, kdyby to bylo tady ;o)...ale jinak - já bych byla každopádně mooooc ráda, kdybys byla tak hodná a nafotila postup - jaksi se mi všechno líp vstřebává když to vidím :-)

a nebo bys to mohla dát jako článek na bistro...vždycky fotku a k tomu popis skládání... Mrknutí to by asi bylo úplně nejlepší,ne? Úsměv
Zaznamenáno

Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. A co z toho? Ž í t ! N a p l n o (a pořád :-)) ! A neodkládat to na později!!! ;o)
Stran: [1] 2 3 ... 9   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.108 sekund, 19 dotazů.