trikolka
Hibernované autorky
Junior sous chef
Bodů: 248
Dej si koláček, život je krátkej.
|
 |
« kdy: Únor 03, 2009, 08:25:07 » |
|
Umíte je doma udělat, aby chutnaly stejně jako ty pravé francouzské? Podělte se s námi o vaše tipy, přímo po nich prahneme 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Moderator
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Únor 03, 2009, 08:33:16 » |
|
Umíme a není to žádné mučení  Akorát na to potřebuji aspoň půl dne volna Eh...tím nemyslím, že strávím s croissanty celý čas, jsou tam velké prostoje... 
|
|
|
|
« Poslední změna: Únor 03, 2009, 08:36:47 od Daniela »
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Únor 03, 2009, 09:49:33 » |
|
já croissanty vůbec nedělám ani nekupuju, protože bych si musela vyčítat každičký sousto...
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Únor 03, 2009, 14:09:35 » |
|
Umíme a není to žádné mučení  Akorát na to potřebuji aspoň půl dne volna Eh...tím nemyslím, že strávím s croissanty celý čas, jsou tam velké prostoje...  A recept by nebyl? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Únor 03, 2009, 14:12:51 » |
|
já croissanty vůbec nedělám ani nekupuju, protože bych si musela vyčítat každičký sousto...
Makinko, to je naprosto špatný přístup! Život žijeme jen jeden, teď a tady, takže si ho musíme trochu užít! Co třeba udělat si krásnou velkou nedělní snídani - tyhle drobivý potvory, pořádně potřený máslem a nějakou výbornou marmeládou? Pak stačí procházka a "hřích" je smazán. Fakt funguje to
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
noemmi
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Únor 03, 2009, 14:50:19 » |
|
Danielo taky prosím recept. Mě se teda nikdá nepovedly:(
Ale viděla jsem nějaký plát těsta, co se nazýval croissantový. Nicméně byl velmi podoben těstu listovému (to ale vlastně croissanty jsou taky, že?)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Abies Alba
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Únor 03, 2009, 15:39:12 » |
|
Taky prosím o recept... Sice na to nemám čas, dělat je, ale jednou bude dovolená, volno nebo kdoví co a roupama nebudu mít co dělat... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."
Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
|
|
|
Markyza
Hibernované autorky
Chef de partie
Bodů: 292
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Únor 03, 2009, 17:53:42 » |
|
Makinko, to je naprosto špatný přístup! Život žijeme jen jeden, teď a tady, takže si ho musíme trochu užít! Co třeba udělat si krásnou velkou nedělní snídani - tyhle drobivý potvory, pořádně potřený máslem a nějakou výbornou marmeládou? Pak stačí procházka a "hřích" je smazán. Fakt funguje to O tom trošku pochybuju, nevím, kolik váží jeden croissant, ale jestli ho sníte 10 dkg, tak má 1710 kj (croissant s čokoládou, takže odpovídající asi marmeládě a máslu na něm), a při hodinové chůzi 3 km/h v mírně zvlněném terénu vydá žena 700 kj. A předpokládám, že po croissantu a hodině už má hooodně velký hlad  .
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Únor 03, 2009, 18:00:44 » |
|
O tom trošku pochybuju, nevím, kolik váží jeden croissant, ale jestli ho sníte 10 dkg, tak má 1710 kj (croissant s čokoládou, takže odpovídající asi marmeládě a máslu na něm), a při hodinové chůzi 3 km/h v mírně zvlněném terénu vydá žena 700 kj. A předpokládám, že po croissantu a hodině už má hooodně velký hlad  . Já bych to nerozebírala do takových detailů. Je zima, musíme si pěstovat zahřívací zásoby tuku v těle. Zelený lupení s lupením se jí v létě. Teď se jí dobře a tučně 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
trikolka
Hibernované autorky
Junior sous chef
Bodů: 248
Dej si koláček, život je krátkej.
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Únor 03, 2009, 20:21:53 » |
|
Já bych to nerozebírala do takových detailů. Je zima, musíme si pěstovat zahřívací zásoby tuku v těle. Zelený lupení s lupením se jí v létě. Teď se jí dobře a tučně   k+
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Zuska
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Únor 03, 2009, 21:33:46 » |
|
Schnytlik: Tak nějak.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Moderator
Head chef

|
 |
« Odpověď #11 kdy: Únor 04, 2009, 09:37:23 » |
|
Na internetu koluje skoro jeden a tentýž recept http://www.apetitonline.cz/recepty/653-maslovy-croissant.html (často úplně doslovně okopírovaný), a dělám to snad téměř stejně. Takže jdu vyhrabat ten svůj,vytáhnu vyjímečně váhu a jdu na konfrontaci. Výsledky večer 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
VeruSKa
Sous chef

Bodů: 585
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Únor 04, 2009, 10:10:12 » |
|
eh...a obrázkový návod by nebyl? :-D ne tak jako u listového těsta jsem to z popisu alespoň principiálně pochopila...jak by se mělo skládat...ale tady jsem bezradná ;o) to budu muset důůůůůůůkladně prostudovat :-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. A co z toho? Ž í t ! N a p l n o (a pořád :-)) ! A neodkládat to na později!!! ;o)
|
|
|
Daniela
Moderator
Head chef

|
 |
« Odpověď #13 kdy: Únor 04, 2009, 10:25:52 » |
|
Ledaže to nafotím a pošlu mailem?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
VeruSKa
Sous chef

Bodů: 585
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Únor 04, 2009, 10:30:19 » |
|
no tak to je určitě taky možný, není problém klidně pošlu mail jako SZ, ale všem by asi pomohlo, kdyby to bylo tady ;o)...ale jinak - já bych byla každopádně mooooc ráda, kdybys byla tak hodná a nafotila postup - jaksi se mi všechno líp vstřebává když to vidím :-) a nebo bys to mohla dát jako článek na bistro...vždycky fotku a k tomu popis skládání...  to by asi bylo úplně nejlepší,ne? 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. A co z toho? Ž í t ! N a p l n o (a pořád :-)) ! A neodkládat to na později!!! ;o)
|
|
|
|