Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 21:17:43 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1]   Dolů
Tisk
Autor Téma: Fotíte jídlo, ale výsledky se pořád neblíží vašim představám? Poradíme vám.  (Přečteno 3046 krát)
trikolka
Moderator
Junior sous chef

Bodů: 248

Dej si koláček, život je krátkej.

Dělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduBojkot špatných restaurací

« kdy: Únor 19, 2009, 23:36:11 »

Vaše problémy na naše ostny Úsměv
Zaznamenáno
VeruSKa
Sous chef

Bodů: 585

Bistro jízda 5.3.2009Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovodu

« Odpověď #1 kdy: Únor 20, 2009, 10:45:39 »

tak klidně začni s nějakými radami a tipy Škleb a nebo se chceš prvně pobavit nad našimi nepodarky? Mrknutí
(já teda myslím, že fotit jídlo tady umí každý krom mě, tak proto ho radši ani nefotím, i když bych chtěla... do té své nové domácí ručně psané kuchařky bych moc chtěla dát i obrázky svých výtvorů  Pláč)
Zaznamenáno

Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. A co z toho? Ž í t ! N a p l n o (a pořád :-)) ! A neodkládat to na později!!! ;o)
trikolka
Moderator
Junior sous chef

« Odpověď #2 kdy: Únor 20, 2009, 12:21:40 »

první povídání je tady, mno a tady témata na další díly. Napište, co by vás zajímalo nejdřív.
- pravidla kompozice, doteky linií
- hloubka ostrosti
- komu vadí šumák (ISO)
- úklid fotografie
- odlesky, stíny a osvětlení vůbec
- fotografování při vaření - na co nezapomenout, když máte foťák na kuchyňské lince
- postprocessing - zmenšování a doostřování fotografií
- v jakém formátu fotit (raw jpeg)
« Poslední změna: Únor 20, 2009, 12:30:33 od trikolka » Zaznamenáno
trikolka
Moderator
Junior sous chef

« Odpověď #3 kdy: Únor 26, 2009, 22:07:59 »

VeruSko, tak sem neco poves, at se nam diskuze rozebehne. a vy ostatni taky!
Zaznamenáno
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #4 kdy: Únor 27, 2009, 09:19:48 »

triki, valcim u foceni skoro se vsim, ale pri zimnim nedostatku svetla myslim, ze by na radu melo prijit tema odlesky, stíny a osvětlení vůbec
Zaznamenáno

Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #5 kdy: Únor 27, 2009, 09:30:00 »

Hlavně to světlo - tři žárovky zezhora a jedna lampička navíc a bez blesku je to pořád žluté-žluté-žluté  Smutek
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
VeruSKa
Sous chef

Bodů: 585

Bistro jízda 5.3.2009Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovodu

« Odpověď #6 kdy: Únor 27, 2009, 10:06:51 »

noo tak já se přiznám že jsem udělala jeden krůůůčeček ke krásným fotkám...a to vzdala jsem se svého foťáku (jednoho z prvních digitálních foťáků máme ho od mého raného dospívání) a přemluvila jsem přítele ke koupi foťáku dospělejšího... a protože chci fotit pěkně a už se to naučit pořádně, tak jsme si v úterý pořídili foťák nový.
Nikon D40 - já tomu familiárně říkám "miminko od zrcadlovky" (stejně jako familiárně říkáme Nissanu Micra miminko od Navarry)

Mně osobně se to teda zdá jako velký mimino, ale fotí se s ním krásně, zatím hlavně zkoušíme že jo, ale už jsem se pevně rozhodla se to pořádně naučit tak už k tomu mám i nástroj (a už se nemám na co vymlouvat) a těším se, těším. První zprávy o focení jídla snad (p)o víkendu, to na focení budu mít čas i energii a taky si udělám nějaký objekt...ještě teda nevím jaký, ale rozhodně poživatelný Vyplazuji jazyk
Zaznamenáno

Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. A co z toho? Ž í t ! N a p l n o (a pořád :-)) ! A neodkládat to na později!!! ;o)
trikolka
Moderator
Junior sous chef

« Odpověď #7 kdy: Únor 27, 2009, 13:03:28 »

Hlavně to světlo - tři žárovky zezhora a jedna lampička navíc a bez blesku je to pořád žluté-žluté-žluté  Smutek

na to je jedna odpoved - vyvazeni bile bile bile Úsměv cim fotis danielo?
Zaznamenáno
trikolka
Moderator
Junior sous chef

« Odpověď #8 kdy: Únor 27, 2009, 13:04:32 »

noo tak já se přiznám že jsem udělala jeden krůůůčeček ke krásným fotkám...a to vzdala jsem se svého foťáku (jednoho z prvních digitálních foťáků máme ho od mého raného dospívání) a přemluvila jsem přítele ke koupi foťáku dospělejšího... a protože chci fotit pěkně a už se to naučit pořádně, tak jsme si v úterý pořídili foťák nový.
Nikon D40 - já tomu familiárně říkám "miminko od zrcadlovky" (stejně jako familiárně říkáme Nissanu Micra miminko od Navarry)

Mně osobně se to teda zdá jako velký mimino, ale fotí se s ním krásně, zatím hlavně zkoušíme že jo, ale už jsem se pevně rozhodla se to pořádně naučit tak už k tomu mám i nástroj (a už se nemám na co vymlouvat) a těším se, těším. První zprávy o focení jídla snad (p)o víkendu, to na focení budu mít čas i energii a taky si udělám nějaký objekt...ještě teda nevím jaký, ale rozhodně poživatelný Vyplazuji jazyk

nezapomen vypnout blesk Úsměv a uz se tesime na vase mimini fotky (ja jsem zacinala s D50, ted mam D300)
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #9 kdy: Únor 27, 2009, 13:28:26 »

eh...vyvážení?  Co???
Canon PowerShot A590IS - nečekám od něj žádné zázraky  Úsměv
Zaznamenáno

Diderot
Kytka
Junior sous chef

Bodů: 489

« Odpověď #10 kdy: Únor 28, 2009, 09:31:57 »

eh...vyvážení?  Co???
Canon PowerShot A590IS - nečekám od něj žádné zázraky  Úsměv
Jde o to, že světlo z různých zdrojů má různou barvu (žárovky do žluta, blesk do modra, za jasného dne je světlo ve stinných částech taky do modra, zářivky divně do zelena, atd.) - lidské oko pokud nemá srovnání tak to je schopné celkem slušně kompenzovat, ale foťák ne a je potřeba mu pomoct. Při focení na diáky se to dělalo šroubováním filtrů na objektiv, při focení na barevný negativ při zvětšování (takže o tom spousta lidí ani nepotřebovala vědět, udělal to za ně minilab). No a u digitálu to musí vyřešit softwarová úprava - ta může proběhnout přímo ve foťáku, nebo při focení v režimu RAW(pokud ho foťák umí) i později v počítači. No a přímo ve foťáku to jde obvykle dvěma způsoby - buď automaticky (tedy foťák se snaží z fotky určit, jaká je barva zdroje světla a podle toho se nastavit) nebo mu ručně zadáš jaký světlo zrovna je kolem - často to bývají symboly jako A (automatika) sluníčko, mráček, blesk, žárovka, ... některý lepší foťáky maj i nastavení barevný teploty světla v Kelvinech, případně jdou ty základní volby ještě dolaďovat. 

Pro tebe v tuhle chvíli je důležitý najít jak se to na tvým foťáku nastavuje a nastavit to na žárovku.
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #11 kdy: Únor 28, 2009, 09:36:35 »

Polibek děkuji Kytko, asi bych si měla i přečíst manuál Úsměv (skončila jsem někde u výměny baterek Jsem v rozpacích)
Zaznamenáno

Diderot
trikolka
Moderator
Junior sous chef

« Odpověď #12 kdy: Únor 28, 2009, 12:24:25 »

Polibek děkuji Kytko, asi bych si měla i přečíst manuál Úsměv (skončila jsem někde u výměny baterek Jsem v rozpacích)

rychly nahled na tvuj fotak Danielo ti nedava velkou nadeji. podivej se do manualu. jestli to tam nekde je, jmenuje se to vyvazeni bile. jestli ne, tak fot za dne Úsměv bez zarovek
Zaznamenáno
Daniela
Bistro
Head chef

« Odpověď #13 kdy: Únor 28, 2009, 12:39:01 »

Má - v manuále na 201. strane  Smích preto som to nedočítala - má to asi 500 strán  Šok
Večer to vyskúšam Úsměv
Zaznamenáno

Diderot
Stran: [1]   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.073 sekund, 18 dotazů.