gredy
Commis chef
Bodů: 62
|
 |
« Odpověď #75 kdy: Leden 31, 2012, 00:50:29 » |
|
Ventilátor v mém PC jede nepřetržitě protože tam mám quad a ten má svých 70 až 80 stupňů. Ventilátoru to nevadí, protože je na to stavěnej, stejně jako ty ventilátory v indukci.
|
|
|
|
« Poslední změna: Únor 01, 2012, 10:15:11 od Florentyna »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436
|
 |
« Odpověď #76 kdy: Leden 31, 2012, 07:51:04 » |
|
Ventilátor v mém PC jede nepřetržitě protože tam mám quad a ten má svých 70 až 80 stupňů. Ventilátoru to nevadí, protože je na to stavěnej, stejně jako ty ventilátory v indukci.
A tahle už úplně jinam zašlá diskuze pomůže Makince ve výběru? Maki, kolegyně si indukci chválí, využila polévané nádobí ze Sfinxu (budějčáci znají) a prý už nepoužívá ani rychlovarnou konvici. Já mám sklokeramiku a taky budu měnit - ne, že bych byla nespokojená, ale mám ji už 10 let, tak doslužuje. Moje mamka má plyn a nedá na něj dopustit... Do půjčky bych v tomto případě nešla.
|
|
|
|
« Poslední změna: Únor 01, 2012, 10:16:04 od Florentyna »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
lucka
Commis chef
Bodů: 1
|
 |
« Odpověď #77 kdy: Leden 31, 2012, 21:48:43 » |
|
Zdravím, konečně jsem se odvážila něco napsat  . U rodičů vařím na kombinaci indukce a elektřina, u sebe doma protože není jiná možnost mám plyn. Co se týče té indukce tak je super, vodu uvaří stejně rychle jako rychlovarná konvice. Řekla bych, že se ve spoustě věcí chová, jako plyn. Ale co mi na ní nešlo jsou palačinky a pak není možné na indukci (aspoň na té u rodičů) postavit kastrol, pánev a nechat je rozpálit, dokud v tom kastrolu nic není (aspoň trocha oleje) tak nesepne. Vzhledem k tomu, že už mi od plynových hořáků chytly dvě utěrky, tak až se někdy bude stěhovat do svého, plánuju kombinaci indukce a klasické elektřiny. Vím, že to nepomůže s výběrem sporáku, ale jsou to zkušenosti z indukce 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
gredy
Commis chef
|
 |
« Odpověď #78 kdy: Leden 31, 2012, 22:00:31 » |
|
Ahoj Lucko! Já jsem o problému s palačinkama taky slyšel. Mně se ale palačinky normálně daří a tak netuším v čem je zakopaný pes. Nemohu ale s tebou souhlasit, pokud tvrdíš, že se pánev bez obsahu nerozpálí. Jako podporu svého tvrzení, že je to blbost, budu citovat Danielu z jedné její zdejší odpovědi. Daniela: "....elektromagnetické vlny vodu neohřejí, rozkmitají molekuly kovu dna hrnce a od toho se jeho obsah ohřeje...". Tudíž z toho je jasné, že i když v hrnci či pánvi nic není, musí se rozpálit. Indukce (alespoň ta moje) nepozná, jestli je v hrnci něco nebo nic. Pozná jen jestli je na sporáku hrnec nebo nic. Je to tedy trochu zvláštní, že by to u těch tvých rodičů fungovalo nějak jinak. 
|
|
|
|
« Poslední změna: Únor 01, 2012, 10:17:49 od Florentyna »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #79 kdy: Leden 31, 2012, 22:35:29 » |
|
Tak koukám, co jsem to tu spustila. Vařit budu docela určitě na plynu, nemám finance na to, abych pořizovala kvalitní indukční sporák do cizího bytu. Šlo mi především o troubu, ke které jste se vyjádřili jen okrajově, i tak za to ale děkuju. I za všechny další rady okolo.
|
|
|
|
« Poslední změna: Únor 01, 2012, 10:18:05 od Florentyna »
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
gredy
Commis chef
|
 |
« Odpověď #80 kdy: Leden 31, 2012, 22:46:35 » |
|
Makinko, přeji ti, ať dobře vybereš a aby to co vybereš dobře a bez poruchy sloužilo a měla jsi z toho radost. To je asi to hlavní. K troubě jsem se nevyjadřoval když o věci moc nevím, což je právě případ té trouby.
|
|
|
|
« Poslední změna: Únor 01, 2012, 10:18:34 od Florentyna »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #81 kdy: Únor 01, 2012, 10:30:06 » |
|
Maki, kdybys měla zájem, mám k dispozici k zapůjčení jednu úplně obyčejnou, přenosnou, ale indukční jednoplotýnku. Klidně ji na pár týdnů můžu postrádat. Stála asi tisícovku a bez újmy na cti přežila roční restaurační provoz, kde po většinu dne pouze temperovala vodu těsně kolem bodu varu. Je rychlá, je trochu hlučná (to ten větrák), má termostat a hlavně si na ní můžeš vyzkoušet, jestli máš vůbec indukční nádobí.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #82 kdy: Únor 01, 2012, 12:28:57 » |
|
... není možné na indukci (aspoň na té u rodičů) postavit kastrol, pánev a nechat je rozpálit, dokud v tom kastrolu nic není (aspoň trocha oleje) tak nesepne.
U prázdného hrnce se změní proud a napětí cívky vařiče. Tato funkce není u každé varné desky, je vlastně přidaná a slouží k zvýšení bezpečnosti v případě, že obsah hrnce vyvře. Podrobnější vysvětlení vyžaduje znalosti z fyziky a tu já nerada  Palačinky jsem na tom nedělala, předpokládám, že máš správnou pánev a problém bude jinde. Pozeptám se na to a dám vědět 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #83 kdy: Únor 01, 2012, 18:22:14 » |
|
Makinko, přeji ti, ať dobře vybereš a aby to co vybereš dobře a bez poruchy sloužilo a měla jsi z toho radost. To je asi to hlavní. K troubě jsem se nevyjadřoval když o věci moc nevím, což je právě případ té trouby.
Děkuju 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #84 kdy: Únor 01, 2012, 18:23:21 » |
|
Maki, kdybys měla zájem, mám k dispozici k zapůjčení jednu úplně obyčejnou, přenosnou, ale indukční jednoplotýnku. Klidně ji na pár týdnů můžu postrádat. Stála asi tisícovku a bez újmy na cti přežila roční restaurační provoz, kde po většinu dne pouze temperovala vodu těsně kolem bodu varu. Je rychlá, je trochu hlučná (to ten větrák), má termostat a hlavně si na ní můžeš vyzkoušet, jestli máš vůbec indukční nádobí.
Děkuju, mám na čem vařit, neměla jsem v čem péct. Ale sporák přivezou v pátek. Indukční nádobí nemám, takže bych si moc nezavařila.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
ovecka
|
 |
« Odpověď #85 kdy: Únor 01, 2012, 18:40:06 » |
|
No - a co? Který sis teda vybrala? Pochlub se 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #86 kdy: Únor 02, 2012, 11:27:46 » |
|
Já ani nevím, jestli mám vůbec právo se čím chlubit, když to tady tak čtu. Každopádně je to ten baumatic z linků, co jsem postovala dřív.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela