vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 3642
Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!
|
 |
« kdy: Březen 16, 2009, 22:23:59 » |
|
Restaurace Avia v husitské budově za kinem Art by měla dostat nálepku "prověřeno Bistrem." Sešly jsme se, pojedly, popovídaly si, byly jsme nadšené. Prostředí je příjemné, jídla poctivá, nepřekombinovaná, v jednoduchosti je síla. Ale hlavně poctivá. Zapečené cukety hodlám rozhodně opakovat i ve vlastní kuchyni, na fantastické tiramisu si zajdu zase do Avie. Skvělá restaurace na oběd, který si chcete opravdu užít, i na posezení u kávy a zákusku. Jestli budete mít cestu okolo, rozhodně si Avii nenechte ujít. Jestli nebudete, udělejte si ji.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them. C. S. Lewis
|
|
|
Markyza
Hibernované autorky
Chef de partie
Bodů: 292
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Březen 16, 2009, 23:13:01 » |
|
Tiramisu! Já věděla, že odcházet dřív se nevyplácí  Ale vážně, posezení bylo příjemné, atmosféra je navzdory velkému a minimalisticky vybavenému prostoru domácká a obsluha přívětivá. Vypichuji výborné, v restauraci připravované pečivo, o které bychom se možná i pohádaly, kdybychom to nebyly my a nebylo by ho dost :-)! V kombinaci s hutnou polévkou může být samostatným obědem pro jedlíky s normálním objemem žaludku. Avii rozhodně budu zkoušet, zejména na víkendový oběd osamělé líné kuchařky to bude ideální :-)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Mariebobr
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Březen 17, 2009, 00:10:24 » |
|
A vzhledem k tomu, že tam bylo poměrně prázdno, že nemají moc masivní reklamu ani lákavý vstup, nebojte se zvát, koho potkáte 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"I always thought the Bible was more of a salad thing, but it isn't. It is a chocolate thing." - Donald Miller: Blue Like Jazz
|
|
|
VeruSKa
Sous chef

Bodů: 570
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Březen 17, 2009, 09:31:33 » |
|
Já si tam snad budu muset zajít na oběd v pátek...Mám dovolenou - v sobotu se stěhujeme tak musím v pátek vše dobalit a nachystat a uklidit, a jelikož ještě bydlíme asi 7 minut chůze od tam, tak to vypadá, že tam poobědvám,abych aspoň to jídlo okusila 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. A co z toho? Ž í t ! N a p l n o (a pořád :-)) ! A neodkládat to na později!!! ;o)
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4023
pooky
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Březen 17, 2009, 09:41:57 » |
|
Mají nějakou stránku, která se mi pro chybu hned nezavře? Případně kde to vlastně je?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
VeruSKa
Sous chef

Bodů: 570
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Březen 17, 2009, 10:48:08 » |
|
stránka je tady http://www.aviacafe.cz/nase-kuchyne , mně se teda nezavírá  a je to na Botanické v blízkosti kina Art, řekla bych že jakoby z druhé strany
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. A co z toho? Ž í t ! N a p l n o (a pořád :-)) ! A neodkládat to na později!!! ;o)
|
|
|
Markyza
Hibernované autorky
Chef de partie
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Březen 17, 2009, 10:50:54 » |
|
Tak stránky asi právě dodělali :-), včera tam nic takového ještě nebylo. Já jsem tam došla tak, že jsem prošla kolem vchodu do kina ART takovou úzkou uličkou a byla jsem tam. Ta budova se pozna z dálky.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Tyna
Hibernované autorky
Head chef
Bodů: 518
|
 |
« Odpověď #7 kdy: Březen 17, 2009, 12:01:10 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4023
pooky
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Březen 17, 2009, 12:50:58 » |
|
Tak právě ty se mi zavírají, chyba bude asi u mě.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
Markyza
Hibernované autorky
Chef de partie
|
 |
« Odpověď #9 kdy: Březen 18, 2009, 16:38:59 » |
|
Hlásím druhý obědový test během tohoto týdne :-) Vylákala jsem kolegyni, takže můžu podat reference na špenátový krém (výborný), špagety s rajčaty a česnekem (taky skvělé) a rizoto s celerem a parmazánem, které jsem taky ochutnala a bylo dobré. Nemýlíte se, nabídka je zase úplně jiná než v pondělí! Neváhejte, protože závěrečná káva a citronový koláč byly na celém menu nejlepší. Ale konstatovaly jsme stejně jako v pondělí, že zejména polévky by nemusely být tak slané. Zároveň už mi amatérství obsluhy nepřišlo tak milé a autentické: dostaly jsme kávu ve špinavém hrnku a závěrečný sčot byla taky komedie. Servírčinu cifru jsem opravila (ošidila se), načež jsme společně přišly na to, že špatně byl i předchozí účet mojí kolegyně (taky se servírka ošidila), ale ani na třetí pokus spočítat to správně to nějak nevycházelo. Když servírka došla ke konečné cifře, řekla, ať si to klidně přepočítáme, jestli jí nevěříme (!!!). To bylo vtipné, čekala jsem spíš omluvu, myslím, že nepříjemné jsme na ni nebyly a mohly jsme ji klidně nechat, ať svoje chyby zaplatí ze své kapsy.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Markyza
Hibernované autorky
Chef de partie
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Březen 27, 2009, 10:32:20 » |
|
Tak čest Bistra v Avii zachraňuji asi jenom já! Hlásím včerejší test již třetí verze menu. Výborný losos na špenátu (to bych mohla každý den) a rukolový salát s medovou zálivkou. Čekankový salát mi připadal hořký, ale to jsem asi měla čekat  . A kávová panna cotta ve sklence na víno na závěr :-) Obsluhující pán byl velmi milý (možná způsobem, který by nebyl všem po chuti, když nám například oznámil, že toho lososa si chtěl dát on a my jsme mu ho snědli :-), ale závěrečná komedie s placením se opakovala. Přepočítávali jsme společně účet asi čtyřikrát, původní verze se od druhé lišila asi o 80,- (v neprospěch restaurace).
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Mariebobr
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Březen 27, 2009, 10:58:56 » |
|
Jé, slibuju, že se polepším  Taky tam chci co nejdřív zajít. Ale Zuska už tam byla mezitím taky, jen to tu asi nepublikovala. Oni tam zřejmě mají nějakou zvláštní politiku "udělat už tak nízké ceny ještě nižší, aby se nám zákazníci vrátili", že se pořád přepočítávají ve svůj neprospěch 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"I always thought the Bible was more of a salad thing, but it isn't. It is a chocolate thing." - Donald Miller: Blue Like Jazz
|
|
|
Zuska
Moderator
Head chef

Bodů: 1016
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Březen 27, 2009, 11:33:47 » |
|
Ano ano, taky jsem byla, minulý týden, špenátový krém s parmazánem, ravioli s telecím masem i limetkový koláč byly dokonalé, na kávě byla skořice, čili trochu mínus...Ale celkový dojem stále skvělý. Já jsem neměla problém ani s placením, takže zachraňuji čest Avie:-) A už jsem zase pozvána na oběd, takže v blízké době poreferuji, co zase měli dobrého. 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Markyza
Hibernované autorky
Chef de partie
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Březen 28, 2009, 18:57:54 » |
|
Mě naopak káva příjemně překvapila, byla jsem při objednávce "presa" dotázána, zda chci lungo nebo opravdické italské :-), což mi ukázalo, že tam jsou v obraze. A přinesená káva měla velmi příjemnou chuť.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Kytka
Junior sous chef

Bodů: 489
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Březen 29, 2009, 17:29:38 » |
|
Markýza: možná jak kdo, já měl objednáno ristretto a přinesli mi 3/4 malého šálku. Takže dokonalé to nebylo - ovšem na poměry v ČR stále velmi nadprůměrné, to je pravda.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|