Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 21:28:54 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2   Dolů
Tisk
Autor Téma: Někteří kuchaři v českých hospodách jsou skuteční teroristé  (Přečteno 2363 krát)
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« kdy: Březen 18, 2009, 11:44:44 »

rozhovor se šéfem Prakulu - http://xman.idnes.cz/nekteri-kuchari-v-ceskych-hospodach-jsou-skutecni-teroriste-tvrdi-sef-kulinarskeho-institutu-iib-/xman-styl.asp?c=A090317_183827_xman-styl_fro
Zaznamenáno

Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710

Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« Odpověď #1 kdy: Březen 18, 2009, 11:47:50 »

Šéf Prakulu byl ve druhém dílu Ano, šéfe! Všimli jste si ho?
Zaznamenáno

Citace: Robert Frost
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #2 kdy: Březen 18, 2009, 11:53:33 »

Ano - myslím, že byl nepřehlédutelný  Úsměv
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #3 kdy: Březen 18, 2009, 11:58:03 »

Naprosto neprehlednutelny Úsměv
Zaznamenáno

Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #4 kdy: Březen 18, 2009, 12:00:21 »

Naprosto neprehlednutelny Úsměv

jj, to taky... Škleb Škleb
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
VeruSKa
Sous chef

Bodů: 585

Bistro jízda 5.3.2009Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovodu

« Odpověď #5 kdy: Březen 18, 2009, 12:12:31 »

všimli, všimli...
článek se mi moc líbí...fakt je na čase aby se něco změnilo...vědět tak jak tomu přispět, neváhám Úsměv
Zaznamenáno

Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. A co z toho? Ž í t ! N a p l n o (a pořád :-)) ! A neodkládat to na později!!! ;o)
schnytlik
Head chef

Bodů: 1414

« Odpověď #6 kdy: Březen 18, 2009, 12:36:14 »

všimli, všimli...
článek se mi moc líbí...fakt je na čase aby se něco změnilo...vědět tak jak tomu přispět, neváhám Úsměv

To je jednoduché - nechoď do hospody na kečupové soté  Škleb

Článek se mi líbí, myslím, že dost přesně vystihuje současnou situaci v českých restauračních zařízeních. Je to smutný obrázek, ale je to tak. Nezbývá než doufat, že se to časem změní k lepšímu.
Zaznamenáno
VeruSKa
Sous chef

« Odpověď #7 kdy: Březen 18, 2009, 12:50:37 »

To je jednoduché - nechoď do hospody na kečupové soté  Škleb

to jo no, ale je to těžký...my pravidelně chodíme do jedné jediné hospody a ta je vesnická a přesně ten výše popisovaný případ ... 150 položek jídelníčku, kuřecí prsa na 50 způsobů a od všeho ostatního kousek(těstoviny, saláty...). Vodovodní vodu bych si tam netroufla ani chtít... prostě je to místo kam jezdíme se známými, v okolí nic jiného není, a jezdit na pivo a kofolu 2x týdně 20km? Nevím, možná jsme divní, ale to odmítáme...má to i další nevýhody...jakože známe obsluhu a tak... mně to nevyhovuje, být lepší restaurace blíž než v Brně, tak si vynucuji jezdit tam...ale takhle...a taky jsem v menšině, ostatním to nevadí.
Na jídlo máme oblíbenou Pizzeri a na jiná jídla moc nechodíme, sem tam Sharingham (když něco slavíme) ale jinak jíme doma, v týdnu vařím večeře a o víkendech obvykle 2 teplá jídla denně, a tam si to dělám jak se má Smích

já to zapojení myslela spíš jako co udělat, než co neudělat Smích ake máš pravdu no, přestat chodit do těch špatných hospod Úsměv
Zaznamenáno

Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. A co z toho? Ž í t ! N a p l n o (a pořád :-)) ! A neodkládat to na později!!! ;o)
Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #8 kdy: Březen 18, 2009, 15:21:20 »

Já myslím, že tím, že něco neuděláš, často uděláš víc, než kdybys něco dělala. Pokud si teda rozumíme Úsměv Jinka si totiž restauratéry nevychováme. Dojde jim to až když budou mít prázdno. A začnou vznikat třeba podniky s lepším zaměřením (pro děti, bez dětí, nekuřácké, vegetariánské atd.)
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
VeruSKa
Sous chef

« Odpověď #9 kdy: Březen 18, 2009, 15:23:16 »

rozumím Mrknutí...napadlo mě to už při psaní minulého příspěvku, máš naprostou pravdu, budu se snažit víc zapojit do bojkotu Úsměv a míň chodit tam, kde se mi něco nelíbí
Zaznamenáno

Mariebobr
Head chef

Bodů: 1352

Bistro jízda 5.3.2009Dělám si svoje másloBistro jízda 16.3.2009

« Odpověď #10 kdy: Březen 18, 2009, 15:33:04 »

Myslim, ze nedelanim se mozna da neco dokazat, ale hlavni je chodit tam, kde si to zaslouzi - takove misto ovsem samozrejme musi existovat. A proto rikam - ja chodim do Avie (no, od pondeli jsem tam zatim nebyla, ale taky nikde jinde) Smích
Zaznamenáno

"I always thought the Bible was more of a salad thing, but it isn't. It is a chocolate thing."  - Donald Miller: Blue Like Jazz
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #11 kdy: Březen 18, 2009, 15:35:22 »

Ano, souhlas. Prostě podporovat restaurace, které si to zaslouží a nepodporovat ty, které se s námi snaží zamést.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Efka .ka
Head chef

Bodů: 1648

« Odpověď #12 kdy: Říjen 28, 2009, 15:18:46 »

někde jsem četla, že kvalitní restaurace se pozná podle menu napsaného křídou na tabuli před restaurací (čerstvé suroviny) a  rozvrzaných židlí (sedí na nich hodně lidí = oblíebný podnik)  Kroutím očima
Zaznamenáno
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #13 kdy: Říjen 29, 2009, 10:28:18 »

někde jsem četla, že kvalitní restaurace se pozná podle menu napsaného křídou na tabuli před restaurací (čerstvé suroviny) a  rozvrzaných židlí (sedí na nich hodně lidí = oblíebný podnik)  Kroutím očima
To už podle mě dávno není pravda, protože že tam chodí hodně lidí neznamená, že tam dobře vaří. Zvlášť to platí pro města, kam jezdí hodně turistů - ti pak chodí jen podle vzhledu a ne do své oblíbené, protože logicky žádnou oblíbenou nemají Úsměv

Ještě mě tak napadlo, že chodit do hospody, kde se nevaří dobře, jen na kofolu a pivo, určitě není hřích. On majitel pozná, jestli vydělává na jídle nebo ho drží nad vodou nějaká ta dvanáctka.
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
kamilio
Chef de partie

Bodů: 186

Dobře probdělá noc dá víc, než špatně prožitý den.

« Odpověď #14 kdy: Říjen 29, 2009, 23:48:16 »

"Ještě mě tak napadlo, že chodit do hospody, kde se nevaří dobře, jen na kofolu a pivo, určitě není hřích. On majitel pozná, jestli vydělává na jídle nebo ho drží nad vodou nějaká ta dvanáctka."

Maki, asi se budeš divit, ale ekonomika hospody je pozitivně ovliněna hlavně pivem, kofolou a nápoji obecně. Na jídle, pokud nemám zajištěny pravidelné obědy z hotovek, se obvykle nevydělá. Takže nad vodou ho drží hlavně desítka a kořalky.  Úsměv Úsměv Úsměv
« Poslední změna: Říjen 29, 2009, 23:52:17 od kamilio » Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.084 sekund, 18 dotazů.