lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« kdy: Březen 18, 2009, 11:44:44 » |
|
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710
Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!
|
 |
« Odpověď #1 kdy: Březen 18, 2009, 11:47:50 » |
|
Šéf Prakulu byl ve druhém dílu Ano, šéfe! Všimli jste si ho?
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #2 kdy: Březen 18, 2009, 11:53:33 » |
|
Ano - myslím, že byl nepřehlédutelný 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041
|
 |
« Odpověď #3 kdy: Březen 18, 2009, 11:58:03 » |
|
Ano - myslím, že byl nepřehlédutelný  Naprosto neprehlednutelny 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568
|
 |
« Odpověď #4 kdy: Březen 18, 2009, 12:00:21 » |
|
Ano - myslím, že byl nepřehlédutelný  Naprosto neprehlednutelny  jj, to taky... 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Je lépe se opotřebovat než zrezivět Diderot
|
|
|
VeruSKa
Sous chef

Bodů: 585
|
 |
« Odpověď #5 kdy: Březen 18, 2009, 12:12:31 » |
|
všimli, všimli... článek se mi moc líbí...fakt je na čase aby se něco změnilo...vědět tak jak tomu přispět, neváhám 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. A co z toho? Ž í t ! N a p l n o (a pořád :-)) ! A neodkládat to na později!!! ;o)
|
|
|
|
schnytlik
|
 |
« Odpověď #6 kdy: Březen 18, 2009, 12:36:14 » |
|
všimli, všimli... článek se mi moc líbí...fakt je na čase aby se něco změnilo...vědět tak jak tomu přispět, neváhám  To je jednoduché - nechoď do hospody na kečupové soté  Článek se mi líbí, myslím, že dost přesně vystihuje současnou situaci v českých restauračních zařízeních. Je to smutný obrázek, ale je to tak. Nezbývá než doufat, že se to časem změní k lepšímu.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
VeruSKa
Sous chef

|
 |
« Odpověď #7 kdy: Březen 18, 2009, 12:50:37 » |
|
To je jednoduché - nechoď do hospody na kečupové soté  to jo no, ale je to těžký...my pravidelně chodíme do jedné jediné hospody a ta je vesnická a přesně ten výše popisovaný případ ... 150 položek jídelníčku, kuřecí prsa na 50 způsobů a od všeho ostatního kousek(těstoviny, saláty...). Vodovodní vodu bych si tam netroufla ani chtít... prostě je to místo kam jezdíme se známými, v okolí nic jiného není, a jezdit na pivo a kofolu 2x týdně 20km? Nevím, možná jsme divní, ale to odmítáme...má to i další nevýhody...jakože známe obsluhu a tak... mně to nevyhovuje, být lepší restaurace blíž než v Brně, tak si vynucuji jezdit tam...ale takhle...a taky jsem v menšině, ostatním to nevadí. Na jídlo máme oblíbenou Pizzeri a na jiná jídla moc nechodíme, sem tam Sharingham (když něco slavíme) ale jinak jíme doma, v týdnu vařím večeře a o víkendech obvykle 2 teplá jídla denně, a tam si to dělám jak se má já to zapojení myslela spíš jako co udělat, než co neudělat  ake máš pravdu no, přestat chodit do těch špatných hospod 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
Neříkej že nemůžeš, když nechceš. Protože přijdou velmi brzy dnové, kdy to bude daleko horší: budeš pro změnu chtít a pak už nebudeš moci. A co z toho? Ž í t ! N a p l n o (a pořád :-)) ! A neodkládat to na později!!! ;o)
|
|
|
Makinka
Head chef

Bodů: 4770
pooky
|
 |
« Odpověď #8 kdy: Březen 18, 2009, 15:21:20 » |
|
Já myslím, že tím, že něco neuděláš, často uděláš víc, než kdybys něco dělala. Pokud si teda rozumíme  Jinka si totiž restauratéry nevychováme. Dojde jim to až když budou mít prázdno. A začnou vznikat třeba podniky s lepším zaměřením (pro děti, bez dětí, nekuřácké, vegetariánské atd.)
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
God save the chocolate Bůh ochraňuj čokoládu
|
|
|
VeruSKa
Sous chef

|
 |
« Odpověď #9 kdy: Březen 18, 2009, 15:23:16 » |
|
rozumím  ...napadlo mě to už při psaní minulého příspěvku, máš naprostou pravdu, budu se snažit víc zapojit do bojkotu  a míň chodit tam, kde se mi něco nelíbí
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Mariebobr
|
 |
« Odpověď #10 kdy: Březen 18, 2009, 15:33:04 » |
|
Myslim, ze nedelanim se mozna da neco dokazat, ale hlavni je chodit tam, kde si to zaslouzi - takove misto ovsem samozrejme musi existovat. A proto rikam - ja chodim do Avie (no, od pondeli jsem tam zatim nebyla, ale taky nikde jinde) 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
"I always thought the Bible was more of a salad thing, but it isn't. It is a chocolate thing." - Donald Miller: Blue Like Jazz
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #11 kdy: Březen 18, 2009, 15:35:22 » |
|
Ano, souhlas. Prostě podporovat restaurace, které si to zaslouží a nepodporovat ty, které se s námi snaží zamést.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
Efka .ka
|
 |
« Odpověď #12 kdy: Říjen 28, 2009, 15:18:46 » |
|
někde jsem četla, že kvalitní restaurace se pozná podle menu napsaného křídou na tabuli před restaurací (čerstvé suroviny) a rozvrzaných židlí (sedí na nich hodně lidí = oblíebný podnik) 
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Makinka
Head chef

pooky
|
 |
« Odpověď #13 kdy: Říjen 29, 2009, 10:28:18 » |
|
někde jsem četla, že kvalitní restaurace se pozná podle menu napsaného křídou na tabuli před restaurací (čerstvé suroviny) a rozvrzaných židlí (sedí na nich hodně lidí = oblíebný podnik)  To už podle mě dávno není pravda, protože že tam chodí hodně lidí neznamená, že tam dobře vaří. Zvlášť to platí pro města, kam jezdí hodně turistů - ti pak chodí jen podle vzhledu a ne do své oblíbené, protože logicky žádnou oblíbenou nemají  Ještě mě tak napadlo, že chodit do hospody, kde se nevaří dobře, jen na kofolu a pivo, určitě není hřích. On majitel pozná, jestli vydělává na jídle nebo ho drží nad vodou nějaká ta dvanáctka.
|
|
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
kamilio
Chef de partie

Bodů: 186
Dobře probdělá noc dá víc, než špatně prožitý den.
|
 |
« Odpověď #14 kdy: Říjen 29, 2009, 23:48:16 » |
|
"Ještě mě tak napadlo, že chodit do hospody, kde se nevaří dobře, jen na kofolu a pivo, určitě není hřích. On majitel pozná, jestli vydělává na jídle nebo ho drží nad vodou nějaká ta dvanáctka." Maki, asi se budeš divit, ale ekonomika hospody je pozitivně ovliněna hlavně pivem, kofolou a nápoji obecně. Na jídle, pokud nemám zajištěny pravidelné obědy z hotovek, se obvykle nevydělá. Takže nad vodou ho drží hlavně desítka a kořalky.
|
|
|
|
« Poslední změna: Říjen 29, 2009, 23:52:17 od kamilio »
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|