Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 21:38:19 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3 4   Dolů
Tisk
Autor Téma: Čarodějnice  (Přečteno 4557 krát)
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710

Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« kdy: Duben 30, 2009, 11:31:50 »

Tohle mi dneska přišlo mailem.

Citace
Dobrý den, vážené dámy!

Dnes je váš velký svátek. A pokud nevíte, jak na to, naše dnešní lahůdka vám pomůže. Anebo zalistujte v publikaci „Učebnice čarodějnictví“ – oddělení magie a tarot, 3. regál.

Ničím nerušený let přeje Jaroslav Fryč, váš knihkupec.

PS: A pánové, vám přeji hezký prodloužený víkend.

Přidávám se k blahopřání, pojďme si dnešní večer pořádně užít. A zároveň doplňuji vyřčené dotazem, zda někdo nevíte, jakou přesně čarodějnou moc má dnešní noc a na který lektvar je třeba zadělat. Na svatojánskou ořechovku je totiž ještě času dost.
Zaznamenáno

Citace: Robert Frost
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #1 kdy: Duben 30, 2009, 11:43:24 »

A já přidám otázku - je to česká specialita, nebo se to slaví i jinde? Než jsme se přistěhovali, tak jsem o něm neslyšela. Nicméně jsem ráno byla probuzena blahopřáním k mému svátku a dotazem, jak chci létat, když jsem si přelomila dopravní prostředek (ty plastové násady na košťata taky nic nevydrží!)
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
penda
Sous chef

Bodů: 368

Doma jez co máš, u cizích co ti dají.

Políbená na prvního májeJsem čarodějnice

« Odpověď #2 kdy: Duben 30, 2009, 16:07:01 »

V Sama doma byl dnes čarodějnický lektvar, tak si pohlídejte stránku on-line, já přímo recept nechytla - pozdravuje Vás všechny šéfová Úsměv), asi před hodinkou od nás odjížděla směr Praha.  Úsměv
Zaznamenáno
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710

Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« Odpověď #3 kdy: Květen 01, 2009, 10:07:00 »

Včerejší pobyt u desetimetrového "táboráku" mě jen utvrdil v názoru, že je čas u nás na vesnici vstoupit do komunální politiky.

ODS zpříjemňovala pobyt místních návštěvníků selátkem na rožni (OpravDové Sele), točeným Staropramenem (oPRAVdovÉ čarodějnické pivo) a grilovanou klobásou (oPRAVdovÁ čarodějnická klobása) a přidala k tomu i dost míst na sezení. Už mi chyběla jen dechovka a proslov starosty (ačkoli ten je vlastně jiné stranické příslušnosti). Ve vedlejší vesnici prý podobně řádila ČSSD.

Celé to ještě mělo dva černo-humorné okamžiky. Oheň strašně dlouho nikdo nechtěl zapálit. Sice ho podle nejnovější metodiky stavění táboráků připravili zdejší požárníci, ale ti ho prý z principu zažehnout nemohli. Když už přešlapování a reptání davu i přes cateringové služby ODS bylo neúnosné, ujala se toho nakonec banda rozjívených výrostků. My všichni přihlížející jsme jen tiše doufali, že je hned hasiči nevezmou útokem a že se konečně zahřejeme, případně i proletíme. A posléze, když se oheň rozhořel a v něm skryté petardy dozněly, ukázalo se, že kvalita dřeva se moc nevyvedla. Nebe bylo stále plné padajících žhavých uhlíků. Už vím, jaké pocity zažívají lidé pod probouzející se sopkou. Uhlíkový mrak se navíc snášel přesně nad místem, které si vybrali stánkaři pro své bohulibé zatučňovací počiny, a já jsem konečně pochopila, proč některé stromy v těsném okolí jsou z jedné strany z loňských let neúplné.

Za rok u čarodějnic, konkurenčních stánků bude víc! Smích
Zaznamenáno

Citace: Robert Frost
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
Daniela
Bistro
Head chef

Bodů: 3568

« Odpověď #4 kdy: Květen 01, 2009, 11:26:11 »

Asi je v té vaší vesnici více voličů. U nás je převaha lufťáků, tak se nedělo nic (straníckým rivalům to nestojí za investici) . Když nepočítám podivný kouř z vícero komínů a pár postaviček kolem supermarketu v kloboucích, posetých hvězdama (zlatýma, červené vidět nebylo), a s exkluzivními nosy, které čekali na maminky, až jim přinesou zmrzliny.
Zaznamenáno

Je lépe se opotřebovat než zrezivět
Diderot
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #5 kdy: Květen 01, 2009, 13:02:56 »

U nás lilo jak z konve, ale bo jsme stateční, vydrželi jsme. Byl přílet čarodějnic, soutěž o nějhezčí čarodějnici a podobné kratochvíle a i přes déšť to byla fajn... I hranice s čarodějnicí hořela - nafta je nafta Úsměv.
Zaznamenáno
Merlin
Administrator
Head chef

Bodů: 1736

« Odpověď #6 kdy: Květen 01, 2009, 20:31:59 »

I hranice s čarodějnicí hořela - nafta je nafta Úsměv.

... Smích Smích Smích k+
Zaznamenáno

Autobusová zastávka (stanice) je místo, kde zastavuje autobus. Železniční stanice je místo, kde zastavuje vlak. Na svém stole mám pracovní stanici...
penda
Sous chef

Bodů: 368

Doma jez co máš, u cizích co ti dají.

Políbená na prvního májeJsem čarodějnice

« Odpověď #7 kdy: Květen 01, 2009, 20:44:05 »

V Sama doma byl dnes čarodějnický lektvar, tak si pohlídejte stránku on-line

Z 30.4. není pořad on-line. Proč? Nevím. Lektvar zůstává utajen...  Co??? Smutek
Zaznamenáno
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #8 kdy: Květen 03, 2009, 15:35:22 »

Hlásím, že naše oslava čarodějnic proběhla v autě za vydatné bouře a krupobití Úsměv Děkuju plechovému čtyřkolovému kamarádovi, že ač je v něm benzínu dost, neodvážil se vzplanout.
Zaznamenáno

Makinka
Head chef

Bodů: 4770

pooky

Peču si doma chlebaBojkot špatných restaurací

« Odpověď #9 kdy: Květen 04, 2009, 11:18:20 »

To jsme asi jediní, co neslavili. Respektive oslavili po svém Úsměv
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #10 kdy: Květen 04, 2009, 18:08:13 »

Respektive oslavili po svém Úsměv

To znamená co? Bez benzínu?  Škleb
Zaznamenáno

Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #11 kdy: Květen 04, 2009, 21:36:26 »

Ohynek jsme meli. Ale o den pozdeji. A jo, bez benzinu. Zato s kolinkama Smích
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #12 kdy: Květen 04, 2009, 21:41:25 »

Maki, my  taky neslavili - já v nemocnici s hlavou nakřivo (zablokovaná páteř, doteď chodím na infuze) a manžel měl pravidelnou skupinu s chlapama, kterou vedl, takže žádné ohýnky jsme nepálili.  Valím oči! Super!
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
Makinka
Head chef

pooky

« Odpověď #13 kdy: Květen 04, 2009, 21:47:45 »

Tak to jsem rada, nasla jsem sestru v odpadlictvi  Mrknutí
Zaznamenáno

God save the chocolate
Bůh ochraňuj čokoládu
Mariebobr
Head chef

Bodů: 1352

Bistro jízda 5.3.2009Dělám si svoje másloBistro jízda 16.3.2009

« Odpověď #14 kdy: Květen 06, 2009, 21:23:21 »

My jsme taky neohnili. Ale v práci jsme dostali volno, protože jedeme podle Holandských svátků a oni zrovna mají den královny - a jen jsem večer s hrůzou sledovala, jak jim tam na oslavách umřelo šest nebo kolik lidí Smutek Ale první máj jsme oslavili poetickým dopolednem a odpolednem stráveným v parku Úsměv
Zaznamenáno

"I always thought the Bible was more of a salad thing, but it isn't. It is a chocolate thing."  - Donald Miller: Blue Like Jazz
Stran: [1] 2 3 4   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.082 sekund, 18 dotazů.