Pozdě, ale přece:)
Někdy chodím po kuchyni jako lev zavřený v kleci. To vždycky na začátku. Chodím se tam totiž schovat před světem. Na chvilku vypnout, nemuset přemýšlet nad zásadními životními otázkami, nemuset přemýšlet vůbec nad ničím. Řešit tak nanejvýš, kdo vynese koš.
Abych mohla úplně vypnout, potřebuji vařit. U toho se totiž přemýšlet nemusí, pokud to děláte dostatečně rychle. A já vařit jinak než rychle neumím. Bohudík.
Na začátku si vždycky uvařím espresso, k němu najdu něco sladkého. Mamka má doma pro takové příležitosti zásoby fidorek, já ale radši nějaký koláč. Při hledání sladkostí pak obvykle objevím něco inspirativního.
Dneska to byla konzerva s loupanými rajčaty. Ani jsem nevěděla, že je ještě doma máme. Přihodím k nim trochu koření, kuřecí maso a olivový olej, dám to všechno zapéct, k tomu čerstvou bagetku... A lev může z kuchyňské klece ven. Hlava už je zase čistá, břicho plné dobrého jídla už je jen bonusem:)
PS: Ten recept je jen chabou vzpomínkou na cosi, co jsem minulé léto ráda vařila. Bylo to po sicilsku, recept byl v Chef Gurmánu, původně s rybkou..každopádně to nemůžu najít, čímž prosím vás, kdo loňské Chef Gurmány vlastníte, abyste mi napsali, kdybyste ho objevili