Ochutnejte s námi Vařte s námi Diskutujte s námi Chatujte s námi Pište s námi Provozní řád
Bistro Florentyna - Fórum
Květen 23, 2012, 21:45:54 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem
Novinky:
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1] 2 3 4   Dolů
Tisk
Autor Téma: Zmrzlina  (Přečteno 11703 krát)
vlaďka
Bistro
Head chef

Bodů: 4182

Umírá se za vlast a za rodinu, jídlo se jí!

« kdy: Červen 06, 2009, 20:21:33 »

Když už jsme to naťukli s nanukovými dorty - jak jsme na tom se zmrzlinou? Jak hřešíme? Jak hluboko si dovolíme klesnout? Pochybuju, že když chceme mít doma zmrzlinu, všichni ji poctivě vyrábíme, nebo šetříme ze studentských rozpočtů na maličký kelímek Häagen-Dazs. Co je u vás v mrazáku, když vás v létě honí mlsná? Já mám dva favority, ale počkám až jestli se do nich někdo trefí, nebo mě všichni svorně odsoudíte Mrknutí
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #1 kdy: Červen 06, 2009, 20:25:50 »

Míša je fajn. A pak zmrzlina, co vyrábí naše holky z džusu. Dřív jsem milovala mraženou kostičku, hlavně kvůli té plastové kostičce, ve které ji prodávali. Ale úúúúúúúúúúplně nej nej nej je kopečková od nás z Ovocného baru. Nikde na světě nemají tak skvělou borůvkovou z opravdových borůvek a čokoládovou z opravdové čokolády.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
vlaďka
Bistro
Head chef

« Odpověď #2 kdy: Červen 06, 2009, 20:32:18 »

S Míšou naprosto souhlasím. To když si vzpomeneme, tak se spustí lavina Úsměv Danýsek ho má taky rád.
Zaznamenáno

Food, drink, and sex are the oldest jokes in the world; and one familiar form of the joke is to be very serious about them.
C. S. Lewis
Kytka
Junior sous chef

Bodů: 489

« Odpověď #3 kdy: Červen 06, 2009, 21:02:08 »

Já kávovou Horeca Select a z nanuků taky toho Míšu a jinak pokud jde o to koupit si někde klasickou kopečkovou, tak se řídím zásadou čím tmavší, tím lepší  Škleb Ale obecně u mě zmrzlina patří do kategorie: buď mám možnost si dát opravdu kvalitní, nebo si radši nedám žádnou, takovejm těm levnejm polárkáčům a spol se vyhýbám.
Zaznamenáno
Florentyna
Executive chef
Head chef

Bodů: 2710

Střez se dobrého kuchaře a mladé ženy. Tak bacha!

Jsem čarodějnicePiju vodu z vodovoduPeču si doma chlebaUž mám upečené vánoční rohlíčky

« Odpověď #4 kdy: Červen 07, 2009, 12:23:17 »

Náš malý mrazáček je - fakt - plný malých kelímků Häagen-Dazs. Prodávají se tu v balení po 4 různých kusech. A pak taky mám zásobu Magnum mini, též v mnoha chuťových verzích. Ovocnou zmrzlinu si dělám sama, v robotu rozsekám pytlík mraženého ovoce, trochu cukru, kelímek bílého jogurtu a při mixování přilévám malinko vody, aby se všechno spojilo. Lepší, rychlejší a jemnější ovocnou zmrzlinu neznám.
Zaznamenáno

Citace: Robert Frost
There is one thing more exasperating than a wife who can cook and won't, and that's a wife who can't cook and will.
Kecka
Junior sous chef

Bodů: 436

Bojkot špatných restauracíDělám si svoje másloPiju vodu z vodovoduNevařím podle Babicy

« Odpověď #5 kdy: Červen 07, 2009, 18:34:41 »

Můj muž vyloženě ujíždí na takových těch vzduchem našlehaných nanukáčích za asi 11 korun, což já nechápu. My s holkama máme rády taky Míšu a pak Carte d´Or( píše se tak?),  čokoládovou a ořechovou.
Zaznamenáno
Markyza
Moderator
Chef de partie

Bodů: 292

« Odpověď #6 kdy: Červen 07, 2009, 19:07:04 »

Zmrzlina je jednou z mála věcí, které jakž takž odolávám. Po pobytu v Itálii mi žádná česká kopečková není dost dobrá :-), Carte d´Or mě taky nijak neoslovilo. Když už, tak zmiňovaný Míša, Magnum jako hřích 1 x za rok nebo (překvapivě) úplně obyčejný levný český kakaový nanukáč. Jednou ve Francii jsem měla nějakou prý strašně populární americkou zmrzlinu, jmenovala se Mr. Johnson nebo tak nějak (při pátrání po jejím jméně jsem narazila na 15 nejoblíbenějších příchutí zmrzliny: http://www.sendicecream.com/15mospopicec.html)  a ta byla opravdu mňamózní, prý se ale do Evropy moc nedováží.
Zaznamenáno
vlaďka
Bistro
Head chef

« Odpověď #7 kdy: Červen 07, 2009, 20:11:21 »

Náš malý mrazáček je - fakt - plný malých kelímků Häagen-Dazs.
A bude se vymlouvat, že má vysoké účty za jídlo, protože žije v zahraničí Škleb
Kecko, ke Carte d'Or se taky přidám, ač se to tu očividně nebude považovat za žádoucí. Jen příchutě jiné. Danýsek vyžaduje "červenou" a to je prosím Carte d'Or kompromis - původně chtěl polárkáč. Nakonec jsme se dohodli, že já vybírám značku, on barvu.
Zaznamenáno

C. S. Lewis
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #8 kdy: Červen 07, 2009, 20:51:55 »

Někdo už tu nakousnul kopečkovou - upřímně - to je jediná zmrzka kterou jím Úsměv Výjímky jistě nějaké jsou, ale obecně... Miluju vanilkovou a pistáciovou Úsměv Ale většinou se nesetkám s pochopením mých společníků a sama lízat zmrzku a okousávat kelemajs nějak nechci Smutek
Zaznamenáno

Mariebobr
Head chef

Bodů: 1352

Bistro jízda 5.3.2009Dělám si svoje másloBistro jízda 16.3.2009

« Odpověď #9 kdy: Červen 07, 2009, 21:25:22 »

Já si dám ráda kopečkovou celkem jakoukoli - ne že by mi všechny chutnaly, ale prostě když na ni dostanu chuť, odnese to nejbližší stánek a buď je dobrá nebo míň dobrá, ale je to zmrzlina Úsměv A když si můžu vybrat, radši si dám točenou.
Z nanuků kupuju v podstatě jen tvarohové jako je Míša nebo Mrož, případně ještě ty jahody v čokoládě.
A z nanukových dortů si nějak nemůžu vybrat. Polárkáče mi už dávno nechutnají, na kvalitní nemáme a tak si občas výjimečně koupíme intersparovou krabici - to je takový kompromis mezi kvalitou a cenou. To Carte d'Or asi budu muset prozkoumat Úsměv
Zaznamenáno

"I always thought the Bible was more of a salad thing, but it isn't. It is a chocolate thing."  - Donald Miller: Blue Like Jazz
vlaďka
Bistro
Head chef

« Odpověď #10 kdy: Červen 07, 2009, 22:24:45 »

Někdo už tu nakousnul kopečkovou - upřímně - to je jediná zmrzka kterou jím Úsměv Výjímky jistě nějaké jsou, ale obecně... Miluju vanilkovou a pistáciovou Úsměv Ale většinou se nesetkám s pochopením mých společníků a sama lízat zmrzku a okousávat kelemajs nějak nechci Smutek
Výborně. Vyjdeme si s tebou tedy ven. Ve společnosti dětí se kopečková zmrzlina nepovažuje za nijak zvláštní jev.
Zaznamenáno

C. S. Lewis
lucianka
Bistro
Head chef

Bodů: 4041

« Odpověď #11 kdy: Červen 07, 2009, 22:31:55 »

Ani pistáciová není divná? Poslední dobou na ni slyším jen samou hanu Smutek Asi potřebuju opravdu nějaký dětský doprovod...
Zaznamenáno

vlaďka
Bistro
Head chef

« Odpověď #12 kdy: Červen 07, 2009, 22:33:55 »

To nevím. Danýsek je konzervativní. Dost na tom, že přešel ze žluté na červenou. Další změny po něm chtít nemůžu Úsměv
Zaznamenáno

C. S. Lewis
Tyna
Hibernované autorky
Head chef
*

Bodů: 518

Bojkot špatných restauracíNevařím podle Babicy

« Odpověď #13 kdy: Červen 08, 2009, 19:53:13 »

budu už asi otravná, ale já jsem prostě závislá na mátové zmrzlině, která u nás není k dostání. Což je na jednu stranu vlastně dobře, protože když přijedu za sestřenkou do Irska, mohu se jí cpát od rána do večera  Škleb sestřenka mě zná a vždycky mě s ní hned vítá  Smích škoda že mi ji nemůže vozit  Nevím co si myslet/Nerozhodný
Zaznamenáno
Abies Alba
Head chef

Bodů: 1712

« Odpověď #14 kdy: Červen 09, 2009, 10:55:56 »

A jedla jsi tu mátovou, co jsou v ní kousíčky hořké čokolády a nahoře je posypaná drcenými arašídy? Tuhle jsem dostla jednou na Havaji od svého předrahého muže a lepší jsem nikdy nejedla. Myslím tu mátovou.
Zaznamenáno

"Někdy jsem do snídaně uvěřila třeba v šest nemožností."

Královna, Alenčina dobrodružství v říši divů a za zrcadlem, L. Carroll
Stran: [1] 2 3 4   Nahoru
Tisk

Skočit na:  

Stránka vytvořena za 0.048 sekund, 19 dotazů.